Majdanpek preko 75 sati bez struje

Region
Majdanpek preko 75 sati bez struje
Vremenski uvjeti za Majdanpek, općinu u Timočkoj krajini u Srbiji, ne mogu se predvidjeti, izjavio je predsjednik te Općine Dejan Vagner.

Vremenski uvjeti za Majdanpek, općinu u Timočkoj krajini u Srbiji, ne mogu se predvidjeti, izjavio je načelnik Dejan Vagner.

- Struju očekujemo cijelo vrijeme, monteri rade na sanaciji dalekovoda i jako je teško davati bilo kakvu prognozu kada će se uspostaviti napajanje električnom energijom. Od leda i vjetra se kidaju kablovi i ljudi rade maksimalno na tome, rekao je Vagner.

Usljed jakog vjetra i ledene kiše u ponedjeljak od popodnevnih sati Majdanpek na istoku Srbije ostao je bez struje.

Iako su pojedini mediji javili da je ovo prvi put u historiji da Majdanpek u potpunosti ostane bez struje, načelnik je to demantovao i dodao da se ista situacija dogodila prije 30 godina.

On je izrazio očekivanje da će ekipe koje rade na popravci dalekovoda, koji iz tri pravca snabdjevaju Majdanpek strujom, Donji Milanovac i dijelove općine Bor, još večeras uspjeti u tim naporima.

- Pristiglo je dosta agregata i kalorifera, biće postavljena pokretna kuhinja gdje će se kuvati čaj kako bi građani mogli da se zgreju. Stigle su plinske boce, nešto ćebadi, snadbijevanje flaširanom vodom je u kontinuitetu, naveo je Vagner.

Majdanpek i mjesta u okruženju preko 75 sati bez su struje, a do jučer nisu radili ni fiksni ni mobilni telefoni, a nema ni grijanja i pitke vode.

Ne propustite