HAOS U CG - Oglasio se Filipović: Abazović će skupo platiti svu podršku srpskih nacionalista

Objavljeno:22.01.2022 - 13:27
A A A Times Arial

Foto: Vijesti.me

Ponovo haos na ulicama Crne Gore! Očito po instrukcijama prosrpskog dijela još uvijek aktuelne parlamentarne većine sinoć se u Podgorici "desio narod", bolje reći prepad usmjeren protiv vicepremijera Crne Gore Dritana Abazovića.

Uz podršku predsjednika skupštine Crne Gore Alekse Bečića - ili, da budemo precizni, njegove zvanične Facebook stranice - čiju smjenu je istog dana zatražila opozicija, demonstranti su oštro protestirali, pa čak i vrijeđali Abazovića.

Kako su naveli demonstranti, "oni žele odbraniti izbornu volju građana od 30. augusta 2020. godine i ne žele da padne aktuelna Vlada, što je upravo Abazović nedavno najavio".

"Crnogroski demonstranti zvižde protiv Dritana Abazovića koristeći antialbanske etničke uvrede. Ja sam Abazoviću kao prijatelju govorio da će skupo platiti svu podršku koju je dobio od srpskih nacionalista. Od 'poštenog Albanca' i heroja srpske riječi do 'š….ra' za godinu dana", istakao je Ljubomir Filipović, politički analitičar iz Crne Gore.

U objavi na Twitteru Filipović je dodao kako je sada uz njega "ne više kao prijatelj, već kao građanin Crne Gore, koji bi volio da se ovo nikada nikome u našoj zemlji, mojoj i Dritanovoj, ne desi".

Filipović je, također, ukazao na objavu Bečića, lidera Demokrata, jedne od najvećih partija u vladajućoj koaliciji koji je otvoreno podržao "dešavanje naroda".

"Ucijenjena kukavica je mislila da može manipulisati ljudima. Bravo ljudi!", objavljeno je na zvaničnom Facebook profilu Bečića.

(Radio Sarajevo)