Matejeve prijatelje zbunio je signal na Viberu u 21:53: O čemu je riječ?

Aktuelno
Matejeve prijatelje zbunio je signal na Viberu u 21:53: O čemu je riječ?
Potraga za Splićaninom Matejem Perišem ušla je u 23. dan, a mnoge je njegove poznanike u petak zbunilo to što se na Viberu prikazao kao da je bio dostupan u 21.53 sati.

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem ušla je u 23. dan, a mnoge je njegove poznanike u petak zbunilo to što se na Viberu prikazao kao da je bio dostupan u 21.53 sati.

Kako prenosi Kurir, to je izazvalo gomilu reakcija, no jedno od objašnjenja je da je policija bila prijavljena na njegov račun kako bi provjerili komunikaciju iz prošlog razdoblja.

Posljednji put Matejev mobitel lociran je 31. decembra u 2.40 sati kod Velikog ratnog ostrva, a u potrazi za mladićem iz Splita policajci su pregledali stotine sati snimki nadzornih kamera kako bi napravili rekonstrukciju njegova kretanja od izlaska iz Gotika do dolaska na Savu, gdje mu se gubi trag.

Vjeruje se da mu je mobitel bio u džepu kad je posljednji put njegov signal uhvaćen, oko kilometar i pol nizvodno.

Matejev otac Nenad Periš razgovarao je za srpski Telegraf i rekao da mu se posljednjih dana javljaju i razni vidovnjaci koji mu govore gdje mu se sin krije živ.

"Jedna mi je samo rekla da potražim sina u kući dvokatnici koja se nalazi kod kanala Dunav-Tisa-Dunav, da Matej tamo 'živi na drugom katu i da je dobro'. Drugi mi je predlagao da ga tražim u visokim zgradama preko puta Gotika", rekao je i naglasio da ljude moli da se sa svakom informacijom obrate beogradskoj policiji, pišu 24sata.hr.

Komentirao je i ponovo i lažne informacije na društvenim mrežama.

"Zamolio bih ljude da ne stavljaju laži jer ih policija mora demantirati kasnije. Da se razumijemo, ja ne bježim od istine, kakva god bila. Spreman sam na sve, samo da saznam gdje je moj Matej. Svjestan sam i da je mnogo vremena prošlo, ali kao roditelj gajim nadu da je moj sin živ. Neka mi svi oproste, ali ja sam roditelj i dokle god postoji mala nada, vjerujem u najbolji ishod", rekao je.

Razne dojave komentirao je i šef MUP-a Srbije Aleksandar Vulin.

"Mi dajemo sve od sebe da riješimo ovaj slučaj i provjeravamo svaku informaciju koja nam se dojavi. I u ovom slučaju imamo i dobronamjerne i zlonamjerne ljude, koji se javljaju. Ima bijelih i crnih magova, ljudi koji pričaju da su vidjeli Matejevu astralnu projekciju. Nedavno su nam čak javili da nestali mladić kupuje hljeb na Vračaru. Kada smo provjerili, shvatili smo da je u pitanju komšija", rekao je.

(Radio Sarajevo)

Ne propustite