Mioković Dodiku: Ni za 5 niti za 50 godina nećeš imati samostalnu RS

Objavljeno:21.01.2022 - 22:15
A A A Times Arial

Legendarni sarajevski policajac Dragan Mioković večeras je govorio o svojim iskrenim zapažanjima, u kojima je odgovorio i Miloradu Dodiku, članu Predsjedništvu Bosne i Hercegovine te lideru SNSD-a, ali i komentarisao mnoge događaje.

"Ja sam na Sarajevo slab, ne zato što sam s Baščaršije, već što sam toliko star da znam da to zaslužuje", naveo je Mioković za FACE TV.

Talođer je dodao da je "potpuno jasna intencija politika Hrvatske i Srbije u BiH kroz političke opcije u RS i HDZ".

Napomenuo je i kako je nemoguće da se vara na izborima čak 30 godina.

"Ova Bosna stvarno je razne belaje pregazila i pregazit će i ovo. Jedino je sporno hoćemo li je od Une do Drine, i od Save do mora. Ako hoćemo, nemaju šanse. Kad nisu 1992. godine - nemaju sada šanse. Problema, belaja, frke, svega će biti - nemaju šanse", poručio je jasno Mioković.

Komentarisao je i Dodikove poteze.

"Na tome što Dodik radi, neće samo on dobiti izbore, ... Meni je smiješno kada kažu rat. Ko kreće u rat u januaru? Niko. Do marta, aprila, ko živ, ko mrtav", naveo je Mioković.

Zatim je Mioković dodao:

"Šta je problem da se izađe javno i kaže: 'Za 5 ili 50 - nikad je nećeš imati bez rata'. I onda, radiš da obezbijediš preduslove da, ako ne daj bože dođe do toga, pobijediš, posvetiš se realnom sektoru i jačanju tužilaštva i sudstva. Sve se od problema ovo može riješiti kroz pravosuđe", naglasio je Mioković.

(Radio Sarajevo)