RUSI IH PIJU SVAKI DAN DA SE ZAŠTITE OD BOLESTI: 3 najbolja napitka za jačanje imuniteta

Zdrav život
RUSI IH PIJU SVAKI DAN DA SE ZAŠTITE OD BOLESTI: 3 najbolja napitka za jačanje imuniteta
.

Na prelasku sezona nam obično opada odbrambeni sistem, ovi ruski čajevi za imunitet će pomoći da se zaštitimo od bolesti.

Domaći, narodni čajevi blagotvorno djeluju na funkcionisanje cijelog organizma. Zovemo ih napicima iz narodne apoteke, izuzetno su zdravi i mogu da se piju bez dozvole ljekara, osim u ekstremnim slučajevima kada se ne preporučuje da se kombinuju sa određenim lijekovima.

Iako je svaki čaj posebno "dobar" za baš određenu tegobu, svi oni imaju nešto zajedničko - pomažu da ojačate odbrambeni sistem organizma.

A ovo dejstvo je najizraženije kod baš tri vrste čaja. Rusi, koji redovno posežu za narosnim lijekovima, čak i kada ne postoji neki zdravstveni problem, svakosnevno piju baš ove čajeve da bi osnažili organiza. 

Čaj od morske buče

Morska buča su bobice bogate vitaminima i hranljivim materijama, jača imuni sistem, a pomaže u "liječenju" prehlade, zatvora i bolesti kardiovaskularne distonije.

Izdrobite 100 g morske buče. Dodajte 2 kašike cimeta, meda i anisa. Sadržaj prelijte ključalom vodom. Ostavite da se odstoji 5-7 minuta i popijte.

Čaj od lipe

Lipa ima antiinflamatorno, diuretsko i analgetsko dejstvo, a čaj od ove biljke pomaže u liječenju prehlade.

U 2 dl ključale vode stavite 1 kašiku suvih listova lipe. Čvrsto zatvorite i ostavite da odstoji oko 25 minuta, pa popijte.

Čaj od kurkume

Indijski začin kurkuma ima brojna ljekovita svojstva, antioksidativno, protivupalno, antivirusno, antibakterijsko iantimikotičko. 

Skuhajte 1 l vode, pa joj dodajte 1 kašiku kurkume. Ostavite da ključa 10 minuta. Procijedite napitak i pijte po 1 čašu  2-3 puta dnevno.

Ne propustite