Pojavila se fotografija Splićanke Maje i nestalog Mateja

Objavljeno:20.01.2022 - 14:25
A A A Times Arial

O Splićanki koja se posljednja čula s nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita, javnost u regionu bruji minulih dana, a nakon svih teorija zavjere, kao i njene ispovesti sada se na Jutjubu pojavila i njihova zajednička fotografija.

Naime, da podsjetimo, Matej je nestao noć uoči Nove godine u Beogradu kada je istrčao iz kluba u Beton hali i otišao do Save promenade, gdje se približio reci. Maja Sopta je u svojoj jučerašnjoj ispovesti navela da se "kaje što mu se nije javila na telefon", iako smo do sada imali nekoliko verzija njihovog kontakta kritične večeri.

- Matej i Maja se znaju odavno jer je njena majka njemu bila učiteljica, a takođe, on se druži s njenim bratom, koji nije pošao na novogodišnje putovanje u Beograd - podsjeća izvor.

Maja Sopta je nakon što se saznalo za nju u javnosti da je povezana s Matejem, povukla se i obrisala sve profile na društvenim mrežama i nije želela komunikaciju s novinarima sve do juče. U međuvremenu, na internetu se pojavila njihova zajednička slika, koja pokazuje da se oni zaista druže.

- Između ostalog Maja je istražiteljima izjavila da je Matej koristio drogu kako bi uspio u poslu, jer posao skipera zahtjeva naporan rad, a on je imao plan i cilj da uspe u tom poslu - podsjeća sagovornik i dodaje da je ona tada navela da se javila na njegov poziv, ali da nije čula šta joj govori od glasne muzike koja je bila u lokalu.

Policija i 21. dana traga za nestalim Splićaninom.

(Kurir.rs)

  
 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!