Šta je istina o Matejevoj komunikaciji sa Splićankom? Evo šta kaže Matejev otac

Aktuelno
Šta je istina o Matejevoj komunikaciji sa Splićankom? Evo šta kaže Matejev otac
.

POTRAGA za Matejem Perišem, koji je u Beogradu nestao u noći s 30. na 31. prosinca, ušla je u 19. dan.

Potraga se sada praktički odvija na cijelom dijelu Srbije od Beograda nizvodno Dunavom. 

Matejev otac na novom sastanku u Beogradu: Rečeno mi je da se potraga obavlja najvišim intenzitetom

Matejev otac je jutros bio na sastanku u MUP-u u Beogradu.

"Jutros sam bio u kontaktu s istražiteljima u MUP-u Srbije i MUP-u Hrvatske. Rečeno mi je da se sve aktivnosti i dalje provode najvišim intenzitetom, kako u pretraživanju terena na vodi i kopnu tako i u drugim potrebnim istražnim radnjama za rasvjetljavanje cijelog slučaja", rekao je Nenad Periš za Index.

"Tu sam u Beogradu, pomažem istražiteljima i čekam"

Kaže kako i dalje ostaje u Beogradu.

"Tu sam u Beogradu, koliko me god trebaju. Pomažem istražiteljima i čekam", kaže Matejev otac.

Nema novosti o rasvjetljavanju snimke

Što se tiče rasvjetljavanja posljednje snimke na kojoj se pouzdano vidi Matej, i to dok se spušta stepenicama prema Savi kod restorana Savanova, Matejev otac kaže kako iz policije nije dobio nikakve nove informacije. Podsjetimo, Matejev otac je javno apelirao da se rasvijetle svi detalji snimke nakon što su se pojavile teorije da se na snimci vidi još netko.

Jučer se pojavila i teorija da se na snimci čuje još netko, no ta informacija je posve netočna. Naime, Index je upio doći do menadžera restorana s čijih je nadzornih kamera posljednji put snimljen Matej, a koji nam je potvrdio kako njihove kamere ne snimaju zvuk. "Naše nadzorne kamere koje su postavljene izvan lokala nemaju zvuk, odnosno ne snimaju zvuk", kazao je menadžer Savanove Ljubomir Ilić Indexu.

Policija ispitala prijateljicu, laž je da joj je oduzeta putovnica

Srpska policija je jučer ispitala Matejevu prijateljicu iz Splita o kojoj se mnogo govorilo ovih dana. Riječ je o sestri Matejevog prijatelja (njezin je identitet poznat redakciji Indexa) koji s njim nije bio u Beogradu. Policija je, kako su pisali srpski mediji, izlistom poziva došla do saznanja da je Matej pokušao stupiti s njom u kontakt u noći nestanka, no zasad nije jasno je li do tog kontakta došlo ili ne. 

Jučer se pojavila informacija da je Splićanki koja je još u Beogradu oduzeta putovnica, no i to se pokazalo kao laž. Točno je tek da ju je jučer policija ispitala i to, pretpostavlja se, ne prvi put. Javio se i otac Splićanke koji je jučer kazao kako bi ona uskoro trebala krenuti za Split, a potvrdio je i da je ujutro ispitana te da nema govora o tome da joj je oduzeta putovnica.

Otac Splićanke: Poslao joj je poruku na Instagramu

Prepričao je i da je Matej njegovoj kćeri prije nestanka poslao poruku na Instagramu.

"Moja kći ni u jednom trenutku nije bila s tim momkom ni u kakvom kontaktu. Poslao joj je tu večer poruku na Instagram u kojoj je napisao: 'Di si!' Ali ona s njim nije uspostavila komunikaciju",  kaže.

Matejev otac: Koliko ja znam, bio je i poziv i poruka

Ovu informaciju provjerili smo kod Matejevog oca koji je za Index prije nekoliko dana rekao da mu je Splićanka koju je prije desetak dana sreo pred policijskom postajom u Beogradu kazala da ju je Matej zvao te da je poziv bio propušten.

"Koliko ja znam, bio je i propušten poziv i poruka. Ali sadržaj poruke ne znam", rekao je Matejev otac. "Koliko znam, ona nije komunicirala s Matejem", kaže Nenad Periš.

"Budim se i odlazim na spavanje s nadom, duboko zahvaljujem svima koji suosjećaju i mole"

Matejev otac za Index kaže kako se još uvijek nada da će pronaći sina živog, koliko god ta nada bila mala.

"Budim se i odlazim na spavanje s nadom. Svjestan sam vremena koje prolazi, ali nadu ne gubim. Niti smijem niti želim, zbog svoga Mateja. Hvala svima koji rade na ovom slučaju i duboko zahvaljujem svima koji suosjećaju i mole", kaže Matejev otac u razgovoru za Index. 

(Index.hr)

Ne propustite