DOKTORICA ZA RAK USNE DUPLJE OTKRIVA KAKO DA IZLIJEČITE LOŠ ZADAH: 3 pravila su NAJVAŽNIJA, a za 1 nismo ni čuli

Zanimljivosti
DOKTORICA ZA RAK USNE DUPLJE OTKRIVA KAKO DA IZLIJEČITE LOŠ ZADAH: 3 pravila su NAJVAŽNIJA, a za 1 nismo ni čuli
-

Saznajte kako se riješiti lošeg zadaha uz savjete indijske doktorke, specijaliste za kancer usne duplje.

Loš zadah iz usta javlja se iz različitih razloga - nekada je riječ o lošoj higijeni, nekada o tegobama sa varenjem, bolestima zuba i desni, nekada je specfična hrana krivac, a u nekim slučajevima je ovo simptom ozbiljne bolesti. 

Indijska doktorka Prerna Taneja, specijalista za rak usne duplje, objasnila je zašto se javlja ova vrlo neprijatna pojava i kako riješiti problem. 

Doktorka kaže da postoji nekoliko razloga za pojavu zadaha, a važno je utvrditi o čemu je riječ prije nego što se pristupi liječenju. Najčešće je uzrok bolest zuba ili desni, ali ponekad zadah iz usta govori i o ozbiljnijim zdravstvenim problemima - dijabetesu, problemima sa bubrezima ili stomaku, respiratornoj infekciji.

Ako je izvor problema u usnoj duplji, sljedeći savjeti će vam pomoći da ga se riješite.

Operite zube dva puta dnevno - interval između pranja zuba ne bi trebalo da prelazi 12 sati. Takva vremenska distanca ne dozvoljava plaku da se stvrdne, pretvarajući se u kamenac, a koji dalje izaziva  neprijatan mirisa.

Koristite zubni konac - kada peremo zube "običnom" četkicom, ne pokrivao oko 40 odsto površine zuba, kaže doktorka. Koncem ćete ukloniti ostatke hrane sa teško dostupnih mjesta, sprječavajući ih da trunu.

Očistite jezik - površina našeg jezika sastoji se od brojnih resica koje hvataju bakterije, čestice hrane i mrtve ćelije. Sve ovo takođe može da dovede do neprijatnog mirisa iz usta.

Isperite usta nakon svakog obroka - za ovo malo ko zna, a veoma je fikasno. Na ovaj način ćete odmah ukloniti značajan dio ostataka hrane, olakšavajući dalju njegu usne duplje.

MONDO

Ne propustite