Spremite se: Najavljen novi snijeg u BiH

Bosna i Hercegovina
Spremite se: Najavljen novi snijeg u BiH
.

Sutra u Bosni i Hercegovini prije podne prolazno povećanje oblačnosti. Lokalno po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru Bosne prije podne će biti i magle.

Jače naoblačenje od večernjih sati koje će u noći na utorak u Bosni i sjeveru Hercegovine usloviti slab snijeg i susnježicu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

U utorak, 18.01.2022., pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima slab snijeg i susnježica u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu, 19.01.2022., prognozira se pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Izvor:N1

Ne propustite