Ovo je Splićanka Maja koja se posljednja čula sa nestalim Perišem: Šta je izjavila u policiji?

Objavljeno:16.01.2022 - 12:37
A A A Times Arial

Lepa Splićanka policiji rekla da Periša nije čula od buke, te da on navodno koristi opijate. Analiza telefona pokazala da ju je zvao dva puta u noći između 30. i 31. decembra.

Posljednja osoba s kojom se Matej Periš (27) čuo prije nestanka najverovatnije je bila Splićanka Maja S. sestra njegovog druga koja se u isto vrijeme kada i on nalazila u Beogradu. Prema informacijama do kojih su istražitelji došli, Periš je u noći nestanka Maju čak dva puta zvao telefonom.

Podsetimo, Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a njegovi prijatelji su, prema zvaničnim informacijama, nestanak prijavili 31. decembra u 18 časova. Mladić je, kako je rekonstruisano, bio u klubu "Gotik" u Beton hali, odakle je izašao u 1.43, pa trčeći otišao do Sava promenade. Tu mu se i gubi svaki trag, a nadzorna kamera ga je snimila kako silazi prema ledenoj Savi. Video-nadzor je Periša snimio i kako pliva, a tu je posljednji put i uhvaćen signal njegovog mobilnog, pet minuta poslije dva časa.

Ispitana u policiji

- Misterija je zašto je Periš istrčao iz "Gotika" i krenuo ka Sava promenadi. Međutim, analizom njegovog telefona utvrđeno je da je on te večeri dva puta zvao na telefon izvjesnu Maju S., sestru njegovog dobrog druga koji nije došao na doček u Beograd - kaže izvor.

- Maja je često u Beogradu, a navodno je na društvenim mrežama kačila slike provoda iz jednog kluba koji se nalazi blizu mesta na kom je Matej nestao. Ne zna se da li je bila tamo i te večeri, ali se ne isključuje mogućnost da je Periš krenuo da se nađe s njom. Kako saznajemo, Maja S. ispitana je u policiji.

- Ona je, navodno, rekla da se javila na poziv i da nije čula šta joj Matej priča jer je bila glasna muzika u lokalu. Navela je da je Matej kao skiper morao naporno da radi jer je imao ciljeve koje je zacrtao i da nije mogao da ih postigne ukoliko ne konzumira opijate - kaže sagovornik.

Obrisala profile

Interesantno je i to da je Maja S., nakon što je javno dovedena u vezu s Perišem, obrisala nalog na Instagramu, a na Fejsbuku stavila crnu sliku.

- Blokirala je svakog ko ju je pitao za Mateja i nestala s mreža. Ovo je veoma čudno, jer su ona i Periš drugovi gotovo cijelog života. Inače, njen rođeni brat nije doputovao s Matejem jer je rekao da je u žalosti za drugom koji je poginuo jesenas, te da mu nije do slavlja - priča izvor iz Splita i dodaje da ne zna da li je atraktivna Splićanka još u srpskoj prestonici:

- Takođe, po Splitu se priča i da je Matej radeći kao skiper upravo bio zaposlen kod Maje S., koja posjeduje brodove za prevoz turista. Nenad Periš, otac nestalog, potvrdio je za Dnevnik.hr da se čuo s Majom.

- Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao da stupi u kontakt s njom, jer je vidjela da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sjedišta beogradske policije prije desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Vkerovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao stupiti s njom u kontakt - rekao je Periš.

Splićanka vodi život na visokoj nozi

Lepa Splićanka Maja S., u čijem vlasništvu su dve firme za pomorski saobraćaj i turizam, vodi veoma glamurozan život.

- Oblači se brendirano, uvijek je dotjerana i izlazi samo na ekskluzivna mesta. Voli luksuz i time se često hvali na društvenim mrežama - kaže naš sagovornik iz Splita i dodaje:

- Živi život na visokoj nozi. Putuje često, a Beograd joj je jedna od omiljenih destinacija i zna čak i po mjesec dana da ostane tu. Voli takav život i može da ga priušti.

Prijatelji opet na poligrafu

Hrvatski mediji prekjuče su objavili da će prijatelji Mateja Periša biti opet ispitani, ali ovog puta u Splitu.

- Po dolasku u Split oni su bili pozitivni na koronavirus, pa je iz tog razloga odloženo saslušanje. U međuvremenu, šefovi hrvatske policije došli su u dvodnevnu posjetu Beogradu, gde su upoznati s dosadašnjim tokom istrage, i nakon toga oni imaju određene smernice za ispitivanje Splićana - kaže sagovornik i dodaje da će obaviti i određene radnje vezane za Matejev telefon.

Unuci šefa splitske Udbe

Hrvatski portal Imperijal.hr navodi da su Maja S. i njen brat V. S., inače Matejev prijatelj, unuci šefa splitske Udbe kog su, navodno, prozivali zbog ubistva emigranta. Između ostalog, napominju da u vlasništvu imaju nekoliko firmi u Splitu i da je brodić Majine firme imao nesreću u avgustu prošle godine u uvali Kušjani, ali da tom prilikom niko nije povrijeđen. Takođe, ova porodica posjedovala je brojne firme, od restorana do firme za nekretnine.

Izvor:Blic