Rukomet: Češka prejaka za BiH

Bosna i Hercegovina
Rukomet: Češka prejaka za BiH
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Češke u meču 2. kola Evropskog prvenstva rezultatom 27:19.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Češke u meču 2. kola Evropskog prvenstva rezultatom 27:19.

Česi su puno bolje otvorili meč i već nakon nepunih 10 minuta imali prednost od pet golova.

Naši igrači su se mučili u napadu, u nekim situacijama čak nismo ni uputili udarac prema golu Čeha, a sve to naši protivnici su znalački kažnjavali i odmah na startu stavili do znanja da ih samo pobjeda u ovom susretu zanima.

Do poluvremena smo ipak uspjeli da se vratimo u meč, Perić je postigao vrlo bitan gol u 27. minuti, nakon čega smo odigrali dobru odbrani i na pauzu otišli sa zaostatkom od tri gola. Bilo je 12:9.

Za razliku od prvog, na početku drugog poluvremena naši igrači su znali odgovoriti na golove Češke pa su tako Herceg i Vranješ držali naš tim u igri, iako smo opet lagano primali golove. Dragnića je u 35. minuti pogodio za 14:12 i tada je bilo jasno da naši igrači u ovom meču mogu doći do dobrog rezultata, unatoč svim problemima.

U 46. minuti Perić je izborio sedmerac i isključenje i činilo se u tom trenutku da će naš tim preokrenuti meč, no na scenu je stupio sjajni Klima, za kojeg naš tim nije imao rješenje i koji je faktički sam odlučio ovu utakmicu i u 52. minuti Češku odveo na nedostižnih pet golova.

Naredni meč naši rukometaši igraju za dva dana protiv Španije, a taj susret se igra u 18 sati.

Ne propustite