Kriminalist: Gdje je išao Matej? To mogu odgovoriti oni koji su bili s njim u klubu

Aktuelno
Kriminalist: Gdje je išao Matej? To mogu odgovoriti oni koji su bili s njim u klubu
.

POTRAGA za nestalim Matejem Perišem proširena je i na obalu Dunava nizvodno od Beograda. Splitska policija ponovo razgovara s njegovim prijateljima, a Matejevom ocu se u potrazi priključio i vrh srpske policije.

Matej je prije nestanka komunicirao s prijateljicom

Za policiju su bitni posljednji kontakti. Spominje se da je Matej posljednji put prije nestanka komunicirao s prijateljicom, Splićankom koja je u noći nestanka također bila u Beogradu. Potragu za Matejom komentirao je splitski kriminalist Tonći Prodan.

"Svaki kontakt može biti od izuzetne važnosti, osobito zadnji jer bi mogli ukazivati na razloge. Tu ima nekoliko pitanja. Gdje je išao, zašto je hvatao taksi? Na ta ista pitanja mogu odgovoriti i osobe koje su bile s njim u klubu, je li bilo nešto sporno s obzirom na to da je bilo niz kontradiktornih informacija", rekao je Prodan u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Zašto je Matej istrčao iz kluba? To je jako važno pitanje

Pitanje je, istaknuo je Prodan, je li Matej iz nekog banalnog razloga istrčao iz kluba ili odgovor možda leži u povijesti njegovih odnosa s nekim iz toga kluba ili izvan njega. Veseli ga da su hrvatski kriminalisti otišli u Srbiju.

"Kao struka zasigurno znaju više i oni sada mogu nastaviti dio istrage na našem području. Mogu ući u povijest njegova života i utvrditi je li postojala neka devijacija zbog koje se sve ovo dogodilo", napomenuo je Prodan.

Smatra da se kasno krenulo u pretragu rijeke.

"Ako je glavni medij bila rijeka, a tamo nisu pronađeni biološki tragovi, onda je srpska policija izašla tamo tek peti dan kada smo vidjeli njihove političare koji se voze rijekom... To je više političko paradiranje nego stvarni rad", kazao je Prodan te dodao da ne ulazi u rad policije.

"Policija može napraviti forenziku svih Matejevih kontakata i računala"
"Ako se ispostavi da se dogodio nesretan događaj kraj rijeke, onda bi moglo ispasti da je fingirano kazneno djelo", rekao je kriminalist i napomenuo da je vrlo važno istaknuti da policija može napraviti forenziku svih Matejevih kontakata i računala.

"Tu možda leži odgovor. Važno je prikupiti i informacije svih građana. To su mogle biti osobe koje su recimo vlasnici smještajnog objekta i slično", zaključio je Prodan.

(Index.hr)

Ne propustite