Mercedes-Benz i ovlašteni partner predstavio nove SUV modele

Automoto
Mercedes-Benz i ovlašteni partner predstavio nove SUV modele
Na Jahorini u hotelu Termag, svečano su predstavljeni novi modeli Mercedesovih SUV vozila.

Na Jahorini u hotelu Termag, svečano su predstavljeni novi modeli Mercedesovih SUV vozila. Prisutni su imali priliku upoznati se sa novim GLC, GLE Coupe, GLE i GLA modelom, te su organizovane kratke testne vožnje na ovoj planini.

O prednostima i novitetima na pomenutim vozilima govorio je Dejan Ognjanović koji je prezentirao modele. Popularni GLK zamijenio je novi GLC koji donosi bolju i moderniju opremu, napredak u tehnologiji i prostoru samog vozila. Novi GLC posjeduje maksimalnu zapreminu tovarnog prostora od 550 litara, što je za 80 litara više od GLK-a. Od septembra mjeseca tekuće godine dostupna su tri modela. U ponudi dizel motora dostupan je GLC 220 4MATIC sa 170KS (125kw), te GLC 250 4MATIC sa 204KS (150kw), dok je od benzin motora dostupan GLC 250 4MATIC od 211KS (155kw).

Kada je u pitanju novi GLE model, odlikuje ga hauba sa striktno izraženim "power" linijama, što svakako naglašava agresivnost samog vozila, naglašen prednji branik, aluminijski bočni pragovi sa gumenim čepovima koje onemogućavaju skliskost na vozilu. Interijer donosi novi koncept boja, novi dizajn podloge nadzorne ploče te nova instrument tabla sa pokazivačima i indikatorima. Ovaj model dostupan je u kao GLE 400 4MATIC (333KS), GLE 500 4MATIC (435KS), te GLE 250d 4MATIC (204KS) i GLE 350d 4MATIC (258KS).

Coupe verzija GLE modela donosi spesifičan izgled vozila, namijenjena ljubiteljima SUV modela koji bi radije vozilo koristili na cesti. Sa Alu felgama (20"), 'otvorenim' krovom, naglašenom power linijom haube, te upečatljivim kromiranim detaljima na prednjem braniku daje vozaču ovog vozila osjećaj sigurnosti i moći. Motorizacija vozila jeste GLE Coupe 400 4MATIC (333KS), GLE Coupe AMG 4MATIC (367KS), te dizelski GLE Coupe 350d 4MATIC (258KS).

Cijena navedenih modela usklađena je sa kvalitetom vozila, a sigurno je da Mercedes za svoje kupce nudi kvalitet, sigurnost i udobnost svih modela.

Ne propustite