STAVITE SAPUN U POSTELJU I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Bakin "lijek" za NOĆNI PROBLEM zbunjuje ljekare - ne znaju zašto djeluje

Porodica i zdravlje
STAVITE SAPUN U POSTELJU I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Bakin "lijek" za NOĆNI PROBLEM zbunjuje ljekare - ne znaju zašto djeluje
-

Starinski "lijek" koji su nekada praktikovale naše bake i prabake, a koji se pokazao kao vrlo efikasan. Ako niste znali, sapun u krevetu je odličan protiv grčeva.

Da li znate da je veoma korisno držati sapun u krevetu? Na taj način ćete se riješiti jednog neprijatnog problema a koji muči mnoge tokom spavanja.

Neki možda znaju, mada većini vjerovatno nije poznato, ali naše bake i prabake su "običan" sapun, osim za pranje, koristile i kao "lijek" za grčeve u nogama. Ova izuzetno neprijatna pojava ne samo što zna da bude i te kako bolna, već lančano izaziva i druge tegobe. Zbog nesanice patimo od hroničnog umora, a to se dalje manifestuje kao manjak pažnje, pad energije, imuniteta i sl. 

Kod grčeva u nogama može da pomogne magnezijum, ali naše mudre bake tvrde da je "bolje spriječiti nego liječiti", pa tako preporučuju da u krevet stavite sapun!

Izaberite vrstu, miris i proizvođača po svom ukusu, jer u ovom slučaju to zaista nije bitno. Najbolje je da se sapun stavi ispod čaršafa, negdje kod nogu. Važno je samo da vam ne ometa san. U suštini, to je sve što treba da uradite! Ostaje samo da odete u krevet, ušuškate se ispod pokrivača i uživate u dubokom snu koji neće prekinuti pojava bolnih grčeva!

Ovaj starinski "lijek" za grčeve poznat je i u zvaničnoj medicini, a naravno mišljenja su podijeljena. Ljekari koji su se uvjerili u njegovu efiksnost ne mogu da objasne zašto funkcioniše. Po mišljenju nekih stručnjaka, stvar je u autosugestiji i opojnom mirisu sapuna koji pomaže da dublje utonete u san. Svakako ne škodi da probate, zar ne?

MONDO

Ne propustite