OVIH 5 DOKAZA PREDOČENO JE POLICAJCIMA IZ HRVATSKE U SLUČAJU NESTANKA MATEJA: Pregledani snimci, saslušane izjave svjedoka..

Aktuelno
OVIH 5 DOKAZA PREDOČENO JE POLICAJCIMA IZ HRVATSKE U SLUČAJU NESTANKA MATEJA: Pregledani snimci, saslušane izjave svjedoka..
.

Srpska policija predočila je juče kolegama iz Hrvatske šta su sve radili u slučaju nestalog Mateja Periša (27), kome se svaki trag gubi u noći između 30. i 31 decembra prošle godine, kada je izašao iz beogradskog kluba "Gotik".

Hrvatskim istražiteljima predočeni su svi snimci kamera sa obližnjih objekata kluba "Gotik", iskazi i poligrafsko testiranje šestorice Matejevih prijatelja, izjave svjedoka i radnika u klubu "Gotik", kao i to gdje je posljednji put lociran telefon nestalog i kako je tekla pretraga.

Kamere

Mladog Splićanina nadzorne kamere snimile su posljednjeg dana u godini kako pokušava da zaustavi bijeli taksi. Taj snimak pokazan je i njegovom ocu Nenadu Perišu koji je potvrdio da momak koji trči nedaleko od Beton Hale jeste njegov sin. Na snimku dejluje da mladić trči ka nekom cilju. Za sada se nije pojavio snimak na kom se vidi kako Mateja ulazi u vodu. Niti je pronađen biološki trag koji bi bio dokaz da je mladić upao u vodu.

Prijatelji

Čim je raspisana potraga za nestalim Splićaninom, inspektori beogradske policije obavili su informativni razgovor sa šestoricom njegovih prijatelja. Odmah su i poligrafski testirani. U njegovim iskazima kao ni nakon testiranja nije uočeno nešto sumnjivo da bi oni bili zadržani ili osumnjičeni. Šestorica prijatelja prije nekoliko dana vratila se u Split. O tome šta se dogodilo ispričali su Matejevom ocu , ali za medije nisu željeli.

Izjave svjedoka

Policija je tokom istrage obavila razgovor i sa zaposlenima u klubu "Gotik". Tokom ispitivanja došlo se do informacija da mladići nisu bili konfliktni niti su pravili probleme. Nekoliko svjedoka reklo je da je došlo do tuče dvuije grupe momaka, ali da to nije imalo veze sa Matejevim prijateljima i da ih je obezbjeđenje odmah izbacilo. U okviru istrage saslušan je i taksista koji je rekao da se "sjeća mladića u crnoj majci koji ga je zaustavio i zatražio vožnju, ali ga je on odbio zbog rezervacije koju je imao".

Telefon

Matejin telefon bio je nedostupan već 31. decembra oko 2 časa kada je pokušao da ga dobije jedan od prijatelja. Policija je uspela da locira poslednji signal telefona , ali ne i da ga pronađe. Kako mobilni uređaj ne šalje signale, inspektori sumnjaju da je upao u vodu.

Potraga

Beogradska policija, od kada je prijavljen nestanak Mateje Periša, počela je sa potragom reka Sava i Dunav kao i napuštenih objekata u okolini "Gotika". I danas 12. dan od nestanka mladog Splićanina Aleksandar Vulin potvrdio je da policija uključena u pretragu dveju reka.

- Policija je danas pretraživala reku Savu i deo Dunava, iako je prošlo puno vremena, nećemo stati dok ne pronađemo nešto. Ko što nismo prestali da rešavamo slučajeve koji su stari po deset godina. Nema tu govora, mi ćemo dati sve od sebe. Sve obale se pretražuju. Kad god dobijemo bilo kakvu ili polu ili neproverenu informaciju mi proveravamo - istakao je Aleksandar Vulin, ministar policije.

Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine po izlasku iz kluba Gotik.

Izvor:Kurir

Ne propustite