Trik koji je sad najpotrebniji!

Poslije praznika i pečenja izgleda uništeno od masnoće: NAMAŽITE PRLJAVU RERNU S 2 SASTOJKA - ostavite preko noći da djeluje, ujutro samo PREBRIŠITE

Objavljeno:08.01.2022 - 15:19
A A A Times Arial

Čišćenje rerne vjerovatno nikome nije drag kućni posao. Crni izgorjeli tragovi, masnoća, tvrdokorne mrlje ― sve to možete skinuti domaćom pastom od sastojaka koje sigurno već imate.

Rernu bi trebalo čistiti bar na nekoliko sedmica, ali zavisi i od učestalosti korišćenja.

Ukoliko ne želite da koristite kupovna sredstva koja sadrže hemikalije, možete pomešati netoksične sodu bikarbonu i sirće.

Kad se ova dva moćna sredstva udruže, zajedno čine čudo! Možete im dodati i par kapi eteričnog ulja, da zamiriše, a ulje čajevca, rijecimo, prirodno odmašćuje površine.

rerna

Priprema:

Pomiješajte 3/4 šoljice sode bikarbone i 1/4 šoljice i dodajte po želji koju kap ulja.

Rešetke izvadite kad čistite rernu, a možete ih potopiti u smjesu deterdženta za sudove i grubim sunđerom ih oribati. Ukoliko je masnoća tvrdokorna, sipajte pastu od sode i sirćeta (samo ako je rešetka od nerđajućeg čelika).

Pastu nanesite na unutrašnjost rerne, bez vrata i golih metalnih površina, a ta teže uglove koristite staru četkicu za zube. Na otvore i rupe u rerni stavite foliju. Ostavite da djeluje preko noći. Ujutru uklonite pastu, pa prebrišite vlažnom krpom.

Staklo s vrata rerne očistite jednakom mješavinom vode i sirćeta, kao i nekoliko kapi limunovog soka.

Novi.ba/Glossy.rs