1 GREŠKU SVI PRAVIMO, A ZBOG NJE NAM KOLAČI NE USPIJEVAJU: Važno pravilo svih vrhunskih poslastičara

Praktična žena
1 GREŠKU SVI PRAVIMO, A ZBOG NJE NAM KOLAČI NE USPIJEVAJU: Važno pravilo svih vrhunskih poslastičara
Bez obzira jeste li početnik u kuhinji ili ste već iskusni, sigurno vam se dogodilo da recept improvizujete kako biste uštedjeli na vremenu ili smanjili količinu sudova koje treba da operete kada sve bude gotovo. Rezultat ne bude onakav kako ste se nadali, a jedan od razloga kulinarskog neuspeha može da bude i taj što niste odvajali tečne i suhe sastojke.

Bez obzira jeste li početnik u kuhinji ili ste već iskusni, sigurno vam se dogodilo da recept improvizujete kako biste uštedjeli na vremenu ili smanjili količinu sudova koje treba da operete kada sve bude gotovo. Rezultat ne bude onakav kako ste se nadali, a jedan od razloga kulinarskog neuspeha može da bude i taj što niste odvajali tečne i suhe sastojke.

Većina smatra da je ovaj korak nepotreban, jer će i onako svi sastojci na kraju završiti u istoj posudi, ali iskusni poslastičari tvrde da ovo pravilo ne treba dovoditi u pitanje.

Brašno odnosno skrob, skuplja se u grudvice kada se navlaži,  pa ako ne poštujete pravilo da razdvojite tečne i suhe sastojka možete imati  grudvice skroba na površini na površini kolača.

U kuvaru "Robicelli’s: a love story, with cupcakes" objašnjeno je da ne treba sve sastojke ubaciti odjednom jer se neće ravnomjerno rasporediti. Navodi se i da je moguće riješiti problem grudvica tako što ćete dodatno mutiti tijesto, ali će ono zbog toga na kraju biti gumeno i tvrdo.

Novi.ba/Lepaisrecna.rs

Ne propustite