Recept za domaće kiselo mlijeko: Potrebna su samo 3 sastojka, LJEPŠE I UKUSNIJE OD KUPOVNOG

Praktična žena
Recept za domaće kiselo mlijeko: Potrebna su samo 3 sastojka, LJEPŠE I UKUSNIJE OD KUPOVNOG
Ljudi koji to imaju u svom imenu, vrlo su dobri u preuzimanju inicijative, jer imaju puno energije i motivisani su da naporno rade, bez obzira da li su u timovima ili sami

Pravi se jednostavno, a ukus mu je neuporedivo ljepši od onog koje kupujemo

Domaće kiselo mlijeko pravi je ugođaj za nepca. Osim što je ukusno i odličan dodatak mnogim jelima, po receptu koji vam donosimo pravi se veoma jednostavno.

Najbolje je ako za njega možete da nabavite svježe, punomasno mlijeko, ali ako to niste u prilici može da posluži i ono sa većim procentom masnoće iz prodavnice.

Sastojci: 
Priprema:

Mleko skuvajte i prohladite da bude toplo. U činiju stavite 200 gr kiselog mlijeka i pavlaku, dodajte malo toplog mljieka i dobro umutite žicom.

Sipajte sve u toplo mlijeko i mutite dok se sve dobro ne sjedini.

Sipajte u željene sudove, pa poklopite poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite na toplom pored peći da prenoći. Kad se mlijeko ukiseli, stavite ga obavezno u frižider da se ohladi. Poslužite ga za doručak ili uz domaću zelenu sarmicu.

Novi.ba/Telegraf.rs

Ne propustite