Recept za domaće kiselo mlijeko: Potrebna su samo 3 sastojka, LJEPŠE I UKUSNIJE OD KUPOVNOG
Pravi se jednostavno, a ukus mu je neuporedivo ljepši od onog koje kupujemo
Domaće kiselo mlijeko pravi je ugođaj za nepca. Osim što je ukusno i odličan dodatak mnogim jelima, po receptu koji vam donosimo pravi se veoma jednostavno.
Najbolje je ako za njega možete da nabavite svježe, punomasno mlijeko, ali ako to niste u prilici može da posluži i ono sa većim procentom masnoće iz prodavnice.
Sastojci:
Priprema:
Mleko skuvajte i prohladite da bude toplo. U činiju stavite 200 gr kiselog mlijeka i pavlaku, dodajte malo toplog mljieka i dobro umutite žicom.
Sipajte sve u toplo mlijeko i mutite dok se sve dobro ne sjedini.
Sipajte u željene sudove, pa poklopite poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite na toplom pored peći da prenoći. Kad se mlijeko ukiseli, stavite ga obavezno u frižider da se ohladi. Poslužite ga za doručak ili uz domaću zelenu sarmicu.
Novi.ba/Telegraf.rs