Dramatične slike iz Hrvatske: Kuće 'plivaju' u vodi

Objavljeno:26.12.2021 - 19:54
A A A Times Arial

Foto: Mup Hrvatske

Na širem području grada Gospića u Hrvatskoj zbog obilnih padavina u posljednja dva dana došlo je do izlijevanja iz korita rijeka Novčice, Bogdanice i bujice Tisovac te su od strane Hrvatskih voda uspostavljene izvanredne mjere odbrane od poplava.

"Trenutno je najteže na području Ličkog Novog gdje je poplavljeno pet stambenih i nekolicina privrednih objekata i stanovništvu je otežana prometna komunikacija zbog zatvorene dionice Lički Novi-Žabica (Gospić)", javlja tamošnja civilna zaštita, piše Index.

Na terenu su sve službe i Stožer civilne zaštite grada Gospića koji su na dispoziciji ugroženom stanovništvu na poplavljenom području.

Na području Pazarišta vodostaj bujice Tisovac je u blagom opadanju.

Zbog trenutne situacije ograničen je cestovni promet na sljedećim dionicama: Mala Plana - Velika Plana, Podastrana - Donje Pazarište, Lički Novi – Žabica, Smiljan – Trnovačko Novoselo, Smiljan – Rastoka, Lički Novi – Podoštra, Žabica - Gospić.

"Potrošači se obavještavaju da je uslijed intenzivnih padavina na velebitskom području u pojedinim izvorištima došlo do povišenja mutnoće i voda nije za piće u naseljima: Velika i Mala Plana, Podastrana, Donje Pazarište, Kalinovača, Popovača Pazariška, Aleksinica, Vaganac, Vranovina, Oteš, Klanac, Veliki Žitnik, Trnovac i Bužim", piše civilna zaštita.