Korisni savjeti, kako iskoristiti koru od banane

NEMOJTE BACATI KORU OD BANANE - pokajaćete se...

Objavljeno:25.12.2021 - 17:23
A A A Times Arial

Zaboravite na klasične kreme za cipele koje imaju jak miris i mogu da ostave tragove na vašoj odeći. Poliranje obuće korom od banane je potpuno prirodan način njege kožne obuće, kao i svih lakovanih detalja. Unutrašnju stranu kore je potrebno utrljati na površinu cipele ili čizme, i za čas će nevjerovatan sjaj da se pojavi na njihovoj površini. Upotrijebite potom meku krpu kako biste uklonili tragove kore. Najbolje rezultate dobićete ako upotrebite malo zreliju bananu.

Omekšajte svoja stopala

Kora banane sadrži u sebi aminokiseline i vitamine A, B, C i E koji čine čuda po pitanju suve kože. Takođe, veoma efikasno se bore i sa stopalima koja svrbe i stvaraju vam nelagodnost naročito u ljetnjem periodu. Nekoliko dana uzastopno potrebno je da utrljate unutrašnju stranu kore od banane na problematična mjesta na stopalima, da biste vidjeli izvanredne rezultate.

Smanjite podočnjake

Brojni proizvodi koje koristite za njegu svoje kože, a naročito za dio oko očiju, prave se upravo od kore od banane. Poznato je da su banane odlične za njegu osetljive i nadute kože, i da zahvaljujući hidratantnim svojstvima daju koži neophodnu vlagu i glatkoću. Također, vrlo učinkovito se bore sa tamnim mrljama na licu i sitnim ožiljcima.

Kora od banane je vrlo moćan antioksidans i samim tim zaštita od oksidativnih oštećenja, pri čemu daje doprinos usporavanju starenja kože. Koru od banane stavite na svoje lice ispod očiju i ostavite da djeluje oko 15 min. Primjetićete veliku razliku u pogledu odsustva nadutosti i podočnjaka na toj regiji.