Prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca se predao nakon mjesec dana bjekstva

Tema sedmice
Prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca se predao nakon mjesec dana bjekstva
.

Za Aleksandrom Macanom sa Pala je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica. Nakon predaje, Macan je prebačen u Tužilaštvo KS, a s obzirom na raspisanu potjernicu njemu je automatski određen jednomjesečni pritvor.


Podsjetimo, početkom novembra pripadnici SIPA-e su izvršili pretrese na šest lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala, a u akciji su učestvovali i službenici MUP-a KS, MUP-a RS-a i OSA-e pod nadzorom Tužilaštva KS.


Otkrivena je i izuzeta veća količina automatskog i vatrenog naoružanja, a kako je saznao Klix.ba, na vikendici Macana, koja se nalazi u naselju Kočevik na Palama, su pronađene tri puške i jedan snajper.

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića koji se nalazi u bjekstvu, a policija je pretresla kuću i radno mjesto Savčićeve kćerke Marijane, koja je udata za Macana. Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale. Macan se sumnjiči da je 26. oktobra 2018. godine na Alipašinom Polju, sa još nekoliko osoba, likvidirao službenike MUP-a Kantona Sarajevo.

 

73937181-471f-4877-b832-5fc4310b073f

Ne propustite