UKISELITE KUPUS ZA SAMO 2 DANA: Moguće je i recept je prejednostavan! SAMO DODAJTE OVU NAMIRNICU

Praktična žena
UKISELITE KUPUS ZA SAMO 2 DANA: Moguće je i recept je prejednostavan! SAMO DODAJTE OVU NAMIRNICU
Iskusne domaćice dale su savjet kako da ukiselimo kupus vrlo brzo i jednostavno

Iskusne domaćice dale su savjet kako da ukiselimo kupus vrlo brzo i jednostavno

Glavicu kupusa očistite od suvišnih listova, i izdubite korijen. U udubljenje sipajte sirće (otprilike mala kafena šoljica) i kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili po cijeloj glavici. Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus. 

Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus.

kiseliu-kupus

Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hljeba. Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.

 

Ne propustite