NEODOLJIVE DOMAĆE MEKIKE: U tijesto dodajte 2 SASTOJKA i biće MEKANE i VAZDUŠASTE (RECEPT)

Praktična žena
NEODOLJIVE DOMAĆE MEKIKE: U tijesto dodajte 2 SASTOJKA i biće MEKANE i VAZDUŠASTE (RECEPT)
Ako niste nikakda pravili mekike isprobajte ovaj recept. Odmah ćete naučiti kako se spremaju jer nema prevelike mudrosti. Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem

Ako niste nikakda pravili mekike isprobajte ovaj recept. Odmah ćete naučiti kako se spremaju jer nema prevelike mudrosti. Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem sir. Ova 2 sastojka čine tijesto nevjerovatno mekanim i vazdušastim da nećete moći da prestanete da jedete. 

1057695-mekike1-ls-s

Možete da služite sa kajmakom i paradajzom ili nekom šunkom, piše Stvarukusa. 

700 g brašna

2 jajeta

500 ml jogurta

300 g krem sira

16 g praška za pecivo

80 ml masti

1 kašika soli

1 kašika šećera

Priprema:

Pomiješajte krem sir, jaja, ulje i jogurt. Dodajte brašno u koje ste sipali prašak za pecivo, so i šećer. Umijesite tijesto i podijelite ga na 12 dijelova. Oblikujte loptice, pa razvucite. Na sreditni tijesta napravite 2 manja reza. Pržite u zagrijanom ulju.

Ne propustite