HRVATSKA

"SVI NJEŽNI PREMA NEGATORU GENOCIDA...": Gore društvene mreže, Plenković pokušao opravdati Čovića, a onda se "ukazala" Jadranka Kosor...

Objavljeno:14.12.2021 - 09:11
A A A Times Arial

Nakon pokušaja premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da opravda potez Dragana Čovića koji je skupa s HDZ-ovim delegatima bio protiv Zakona o zabrani negiranja genocida, oglasila se i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor kratkom porukom na društvenim mrežama.

"Veli jučer (Plenković, op. "SB) da je počasni doktor (Čović op. "SB") 'sve objasnio' nekim pismom zašto je bio protiv primjene zakona o zabrani negiranja genocida. A nije. Svi nježni prema negatoru genocida, a kažu da u EU tumačimo stanje u BiH. Ali smo protiv blokade negatora. Licemjerno", poručila je Kosor, piše Slobodna Bosna.

Podsjetimo, Plenković je Čovićev postupak pokušao opravdati ovim riječima:

“Svojim pismo je Čović do kraja pojasnio svoje pozicije i smatram da je tako otklonio i najmanju sumnju da kod njega postoji bilo kakva dvojba oko karaktera zločina u Srebrenici, a to je genocid. Ta dvojba ne postoji niti u Vladi RH niti kod političkih predstavnika Hrvata u BiH”, kazao je premijer Hrvatske.