NADA MACURA OBJAVILA RECEPT ZA ZIMSKU VITAMSKU BOMBU: Štiti od svih virusa i prehlade, treba vam samo 5 SASTOJAKA (RECEPT)

Porodica i zdravlje
NADA MACURA OBJAVILA RECEPT ZA ZIMSKU VITAMSKU BOMBU: Štiti od svih virusa i prehlade, treba vam samo 5 SASTOJAKA (RECEPT)
Doktorka Nada Macura otkriva "tajni recept" za jačanje imuniteta! Napravite ovu vitaminsku bombu i bit ćete uvijek zdravi!

Doktorka Nada Macura otkriva "tajni recept" za jačanje imuniteta! Napravite ovu vitaminsku bombu i bit ćete uvijek zdravi!

Vrijeme u Srbiji konačno se poklapa sa kalendarom, pa nam je sa prvim nedeljama decembra stigla prava zima, u bukvalnom smislu te riječi. 

Hladnije vrijeme, korona, grip, traže jači organizam, da bi odolio svim izazovima spoljašnje sredine.

Vremenski roler koster teško podnose i najzdravije osobe, pa je važno kako pripremiti tijelo na nagle promjene vremena.

Doktorka Nada Macura dala je nekoliko savjeta, kako sa se naše tijelo brže privikne na snježne dane koji su pred nama.

– Ove godine nas zima nije iznenadila. Par dana je bilo hladno tako da smo se pripremili donekle za ovaj predstojeći hladni talas. Ipak, nekoliko savjeta za sve koji izlaze iz kuće rano ujutru trebalo bi da se poštuje: da ne kreću nigde prije nego što se pripreme za izlazak iz toplog doma. Prvo popijte neki topao napitak, sačekajte da se organizam razbudi, pa ga tek onda izložite spoljašnjim niskim temperaturama – savjetuje doktorka Nada Macura građane Srbije.

Sa hladnim danima, unos vitamina potrebniji je nego ikada:

– Unos vitamimina je od izuzetne važnosti! Oraganizam mora da ima jak imunitet da bi svaku vremensku promenu mogao da podnese. Moja preporuka je da napravite salatu, vitaminsku bombu! Jednostavno se priprema a izuzetno je zdrava – kaže doktorka Macura i za čitaoce Dnevno.rs otkriva svoj „tajni recept”:

VITAMINSKA BOMBA NADE MACURE KOJA ĆE OTJERATI VIRUSE I PREHLADU:

Potrebno vam je:

Jabuka, narandža, šargarepa, cvekla, đumbir, limun

Priprema:

Sve sastojke usitniti, isjeckati ili izrendati i preliti limunovim sokom. Po želji možete dodati i maslinovo ulje. Redovna konzumacija vitamina osnažiće vaš organizam.

Pored vitamina i pažljivog izlaganja hladnoći, adekvatno oblačenje treća je stavka kojoj morate posvetiti mnogo pažnje:

– Adekvatno oblačnje je spas za ova hladna vremena, slojevito se obucite i neće biti zime za vas! Pamučna odjeća treba da ide do tijela. Vodite računa da zaštitite glavu i uši pošto je vetar izuzetno opasan, pogotovo za one ljude koji imaju problema sa upaloma uha.

Djeci je takođe imperativ zaštititi uši, jer su oni pogotovo osjetljivi – zaključuje portparolka Hitne pomoći, doktorka Nada Macura.

Novi.ba/SD

Ne propustite