Oglasilo se Tužilaštvo BiH o pretresima Mulahusićeve imovine u Luksemburgu

Bosna i Hercegovina
Oglasilo se Tužilaštvo BiH o pretresima Mulahusićeve imovine u Luksemburgu
.

Postupajući po zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, partnerske institucije Velikog vojvodstva Luksemburg, vrše pretrese objekata koji koristi osoba koja je pod istragom Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

- Osumnjičena osoba pod stragom je Tužilaštva BiH, zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona BiH. 

Također, protiv navedenog osumnjičenog, u proteklom periodu zaprimljene su i prijave određenih novinarskih udruženja u BiH. Tužilaštvo BiH zahvaljuje se partnerskim institucijama Luksemburga i EU, na pomoći i asistenciji u ovom krivičnom predmetu - zaključuje se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Kako je nedavno objavljeno, policija u Luksemburgu počela je jutros s pretresima imovine u vlasništvu radikalnog SDA-ovog internet-jurišnika Jasmina Mulahusića. Policija izuzima Mulahusićeve kompjutere. Traže se svi predmeti interesantni za slučaj koji se vodi protiv Mulahusića u BiH.

Izvor:Avaz

Ne propustite