Draško Stanivuković uoči sjednice Skupštine Banja Luke: VIše od 50 miliona KM čeka raspodjelu

Objavljeno:07.12.2021 - 15:42
A A A Times Arial

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, kazao je danas da više od 50 miliona KM u ovom trenutku čeka na raspodjelu još od 21. septembra kada je predložen rebalans budžeta za 2021. godine. 

Stanivuković tvrdi da su uštedama uspjeli povećati budžet za 17 miliona KM.

- Budžet je 17 miliona KM veći zahvaljujući uštedama i prihodima koje pravimo, a sve u korist naših građana i grada. Ispoštovali smo sve ono što je od nas traženo od strane skupštinske većine i poslali jasnu poruku da nam je stalo da Banja Luka ide prema naprijed. 

Dali smo mogućnost na ulaganje amandmana i prijedloga, a odbornici su imali priliku i lično da iznesu svoje zahtjeve, a sa nekima sam i razgovarao, dok smo kao rezultat toga dobili smo samo jedan prijedlog od strane Ujedinjene srpske i nekoliko usmenih prijedloga pojedinačno od odbornika.

Ostajemo otvoreni da sutra kroz diskusije razgovaramo, ali smatramo da rebalans, kao i budžet moraju biti usvojeni, jer samo tako možemo reći da radimo za dobrobit Banje Luke i naših građana.

Sutra ćemo vidjeti dokle su spremni da blokiraju Banju Luku i njene građane - kazao je Stanivuković. 

Izvor:Avaz

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!