AKO SU VAM STALNO HLADNA STOPALA, NIJE DOBRO: To može biti znak ove 3 OPASNE BOLESTI - NIJE CIRKULACIJA

Porodica i zdravlje
AKO  SU VAM STALNO HLADNA STOPALA, NIJE DOBRO: To može biti znak ove 3 OPASNE BOLESTI - NIJE CIRKULACIJA
.

Hladne noge mogu biti znak loše cirkulacije, ili jednostavno veće osetljivosti na hladnoću, ali ponekad mogu biti i signal zdravstvenih problema.

Tokom hladnih dana zimi, većina od nas se trudi da što bolje zagrije noge, ali ako vam se čini da nikako da uspokete u toj "misiji", možda imate jedan od ovih zdravstvenih problema.

screenshot-13

Bolesti štitne žlijezde

Hipotiroidizam, ili slaba aktivnost štitne žlijezde, utiče na hormone koji pretvaraju hranu u energiju i njihov manjak može dovesti do osjećaja hladnoće.

Dijabetes

Među komplikacijama dijabetesa, koji možda imate a da to i ne znate, je više njih vezano za noge. Periferalna neuropatija znači da su nervi u stopalima oštećeni, što znači da ćete osjećati kao da su vam stopala hladna, ali će na dodir zapravo biti topla. Periferalna bolest arterija će, kao druga komplikacija, uticati na krvne sudove u stopalima.

Mnogi su efekti stresa na naše tijelo, toliko ih je da stručnjaci misle da možda nismo još uvek ni otkrili sve. Ali, ako ste često pod stresom, organizam će "upaliti" sistem za odbranu koji veći deo krvi preusmerava u centar tela, čime ekstremiteti, ruke i noge, ostaju bez tople krvi.

Visok holesterol

Povišen holesterol u krvi može izazvati čitav niz simptoma, jer utiče na cirkulaciju, ali i upalne procese u telu. Ako su vam noge često hladne, uradite analize kako biste znali da li imate povišen holesterol.

(MONDO)

Ne propustite