SVE NAPETIJI ODNOSI IZMEĐU BJELORUSIJE I UKRAJINE: Minsk pozvao vojnog atašea na obavijesni razgovor, tvrde kako ukrajinski vojni zrakoplovi ulaze u njihov zračni prostor

Svijet
SVE NAPETIJI ODNOSI IZMEĐU BJELORUSIJE I UKRAJINE: Minsk pozvao vojnog atašea na obavijesni razgovor, tvrde kako ukrajinski vojni zrakoplovi ulaze u njihov zračni prostor
Bjelorusko ministarstvo obrane objavilo je tijekom jučerašnjeg dana kako su pozvali ukrajinskog vojnog atašea na obavijesni razgovor kako bi prosvjedovali protiv, kako tvrde, sve češćeg kršenja bjeloruskog zračnog prostora od strane ukrajinskih vojnih zrakoplova. Informacija dolazi u vrijeme srozavanja odnosa između Minska i Kijeva - zapravo odnosi su u padu još od prošle godine otkako su izbile masovne demonstracije u Bjelorusiji, a nedavno je dodatno srozavanje potaknuo i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ističući kako smatra da je Krim i de-jure dio Ruske Federacije.

Bjelorusko ministarstvo obrane objavilo je tijekom jučerašnjeg dana kako su pozvali ukrajinskog vojnog atašea na obavijesni razgovor kako bi prosvjedovali protiv, kako tvrde, sve češćeg kršenja bjeloruskog zračnog prostora od strane ukrajinskih vojnih zrakoplova. Informacija dolazi u vrijeme srozavanja odnosa između Minska i Kijeva - zapravo odnosi su u padu još od prošle godine otkako su izbile masovne demonstracije u Bjelorusiji, a nedavno je dodatno srozavanje potaknuo i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ističući kako smatra da je Krim i de-jure dio Ruske Federacije, piše Advance.hr.

"Vojni ataše je informiran kako ukrajinska strana izbjegava dijalog kako bi se riješili problemi... to je jako zabrinjavajuće", navodi se u izjavi bjeloruskog ministarstva obrane.

Naime, iz Minska tvrde kako je jedan ukrajinski vojni helikopter u subotu ušao jedan kilometar unutar bjeloruskog teritorija za vrijeme vojnih manevara. Glasnogovornik ukrajinske pogranične straže odbacuje optužbe. Iz ukrajinske vojske su jučer pak poručili kako ništa dalje neće komentirati.

Ne propustite