Oglasili se iz Opće bolnice Sarajevo o omikron soju

Aktuelno
Oglasili se iz Opće bolnice Sarajevo o omikron soju
U Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, u protekla dva dana, pregledano je 46 pacijenata, a 4 sa akutnom infekcijom su primljena na hospitalizaciju.

U Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, u protekla dva dana, pregledano je 46 pacijenata, a 4 sa akutnom infekcijom su primljena na hospitalizaciju, prenosi Radio Sarajevo.

Na ovom odjelu jutros je na bolničkom liječenju 60 pacijenata, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, 4 pacijenta su na respiratoru–invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, 2 na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji, a 5 pacijenata dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju.

Dvije lijepe vijesti ovog jutra stižu iz Opće bolnice, za sada nema razloga za paniku od omikron varijante. 

"Za sada nema spoznaja da se kod hospotaliziranih pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi pojavili simptomi omikron soja korona virusa. Ako se pojave, radit ćemo sve da ga što prije izoliramo i saznamo karakteristike virusa", kaže prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja Opće bolnice.

U prethodnih 48 sati u Općoj bolnici je rođeno 11 beba, urađene su 4 operacije, a ukupno je bilo 1.876 pregleda i 7.901 zdravstvena usluga.

Ne propustite