NEUROPSIHIJATAR OTKRIO SVE O VAMA: Poza u kojoj najčešće spavate govori važnu stvar o zdravlju, obratite pažnju

Porodica i zdravlje
NEUROPSIHIJATAR OTKRIO SVE O VAMA: Poza u kojoj najčešće spavate govori važnu stvar o zdravlju, obratite pažnju
,

Jeste li znali da način na koji spavate najviše ovisi o vašem karakteru? Do te tvrdnje došao je engleski neuropsihijatar Chris Izikovski nakon što je proučavao ponašanje tisuću dobrovoljaca tijekom spavanja.

 Određeni položaj pri spavanju, kao i neke navike koje vam pomažu da zaspite, mogu se dovesti u vezu s vašim osobinama.

Što poza u kojoj spavate govori o vama?

spavanje-poze-2048x1241

Na leđima: Otvoreni ste

Ležite na leđima, glava vam je zabačena u stranu, ruke opružene pored tijela. Vojnička poza je slična onoj u jogi, kada se radi duboka meditacija. Ovu pozu prirodno zauzimaju oni koji pate od jakih glavobolja jer im ona umanjuje bol.

Značenje: Otvoreni ste, ali imate preciznu viziju svijeta od koje ne odustajete. Odgovorni ste, idete pravo ka cilju, ali ponekad od sebe zahtijevate previše. Oprostite sebi poneku grešku i posvetite sebi više vremena.

Zdravlje: Ovaj položaj je savršen za leđa jer kralježnicu drži pravom. Dobro bi bilo da jastuk podmetnete ispod koljena jer ćete se tako potpuno opustiti.

Položaj fetusa: Niste dovoljno sigurni u sebe

Ležite na jednoj strani, koljena su vam skupljena i povučena ka grudima, ruke savijene ispred lica. Ovaj položaj je nazvan po tome što spavač oponaša položaj bebe u majčinom trbuhu. Profesor Izikovski smatra da žene najčešće spavaju u ovoj pozi, i to prvenstveno tijekom mjesečnog ciklusa, kada osjećaju slabije ili jače bolove u trbuhu.

Značenje: Ovu pozu uglavnom zauzimaju nesigurne osobe težeći da steknu sigurnost koju fetus ima u maternici.

Zdravlje: Za potpuni odmor u ovoj pozi, stručnjaci preporučuju koristiti deblji jastuk kako bi vam glava i kralježnica bili u jednoj ravnini jer ćete se inače oslanjati samo na ramena.

Na trbuhu: Bježite od realnosti

Uspijevate zaspati samo ako legnete na trbuh. Položaj leta ili slobodnog pada najčešće zauzimaju oni koji pate od bolova u donjem dijelu leđa.

Značenje: Ako spavate u ovoj pozi, odbijate se suočiti sa stvarnošću i nesigurni ste.

Zdravlje: Ovakav položaj štetan je za vrat i vilicu. Stručnjaci preporučuju da zagrlite jastuk i da se okrenete na stranu.

Savijeni u luk: Stidljivi ste

Ležite na strani, noge su vam opružene, dok su leđa savijena prema naprijed. Ovom položaju najčešće pribjegavaju oni koji hrču jer im olakšava disanje.

Značenje: Ovaj položaj ukazuje na to da ste često u sukobu sa sobom. Želite u životu pokazati više inicijative, ali vas koči urođena stidljivost. Često se plašite da izrazite svoje želje do kraja.

Zdravlje: Ova poza može biti štetna po zdravlje jer su vam leđa pod stalnom tenzijom. Najbolje bi bilo da stavite jastuk između butina jer će to leđa osloboditi pritiska.

Ne propustite