Ivica Dačić o BiH: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje, nego bilo koji izaslanik

Objavljeno:04.12.2021 - 20:39
A A A Times Arial

Foto: Agencije

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog izaslanika Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuarta Peacha, da svima treba da bude jasno da nametanje bilo kakvih rješenja na štetu Srbije i srpskog naroda u cjelini nije prihvatljivo.

"Bure baruta"

- Svi ti izaslanici koji se negdje imenuju, ukoliko žele da daju pozitivan doprinos rješavanju pitanja, mi samo možemo da pozdravimo, ali isto tako treba da svima bude jasno da nametanje bilo kakvih rješenja koja bi bila na štetu Srbije i srpskog naroda u cjelini, za nas nije prihvatljivo - rekao je Dačić za B92.

On je ocijenio da ima mnogo izasanika, a malo ima rezultata, te da je problem u tome što balkansko “bure baruta” uvijek potpali neko sa strane.

- I uvijek je na kraju ispadalo da smo mi krivi. Ispada da smo mi kao divljaci koji između sebe ne možemo da se dogovorimo. Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje, nego bilo koji specijalni izaslanik - rekao je Dačić.

On smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. “Dosta je više specijalnih izaslanika. Zadržite ih za sebe”, rekao je Dačić.

Dačić je naveo da ne zna u kojem smislu je Velika Britanija na proteklom samitu NATO u Rigi predložila da se u BiH pošalju NATO snage, napominjući da u BiH već postoji mirovna misija, te istakao da je prošlo to vrijeme kada se vojno rješavalo pitanje Balkana.

Ozbiljna situacija

On je rekao da Srbija treba da se čvrsto zalaže za mir, te da je to veoma važno u sadašnjim trenucima koji su veoma ozbiljni, a ozbiljna je i situacija vezano za BiH.

- Mislim da britanski izaslanik nije postavljen zbog BiH, nego zašto što i Velika Britanija misli da i ona treba da ima nekog specijalnog izaslanka - rekao je Dačić.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!