Igor Crnadak: Jedino je Vlada RS imala nadležnost da obezbijedi VIP status i policijsku pratnju Kristijanu Šmitu

Objavljeno:04.12.2021 - 18:36
A A A Times Arial

Poznato je da je jedino Vlada Republike Srpske imala nadležnost i zakonsku mogućnost da obezbijedi VIP status i policijsku pratnju Kristijanu Šmitu i zato današnje tvrdnje Milorada Dodika da će se ispitati ko je u ovom slučaju pogriješio predstavljaju zamajavanje javnosti, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je Vlada Republike Srpske dala Kristijanu Šmitu fizičku zaštitu i pratnju Policije Republike Srpske tokom njegovog boravka u Banjaluci 10. novembra 2021. godine, što znači da je Dodik imao skoro mjesec dana da reaguje i traži odgovornost Radovana Viškovića ili nekog drugog, ukoliko je Vlada postupila protiv interesa i utvrđenih stavova Republike Srpske.

- Dodikova izjava da Šmit u Republici Srpskoj nema tretman poput ranijih visokih predstavnika očigledno nije tačna, jer se postupanje institucija Republike Srpske ni po čemu ne razlikuje u odnosu na prethodni period - istakao je Crnadak.

Podsjetimo, Dodik je danas u Banjoj Luci izjavio da će ispitati ko je obezbijedio pratnju Kristijanu Šmitu, visokom predstavniku u BiH, tokom boravka u Banjoj Luci.

Izvor:Avaz