NOVA STRANICA I JOŠ PONEŠTO: Zašto Erdogan odlazi u UAE nakon 10 godina?

Svijet
NOVA STRANICA I JOŠ PONEŠTO: Zašto Erdogan odlazi u UAE nakon 10 godina?
Turski predsjednik Erdogan posjetio je nedavno Turkmenistan te je tamo u razgovoru s novinarima najavio kako će uskoro posjetiti i Ujedinjene Arapske Emirate nakon što je prošlog tjedna Ankaru posjetio UAE prijestolonasljednik Mohammed bin Zayed.

Turski predsjednik Erdogan posjetio je nedavno Turkmenistan te je tamo u razgovoru s novinarima najavio kako će uskoro posjetiti i Ujedinjene Arapske Emirate nakon što je prošlog tjedna Ankaru posjetio UAE prijestolonasljednik Mohammed bin Zayed, piše Advance.hr.

"Sporazumi koje smo potpisali pokrenuli su novu eru odnosa između Turske i UAE-a. Uzvratit ću posjetom UAE-u u veljači iduće godine", rekao je Erdogan. Prije no što se on pojavi u Abu Dhabiju tamo će otići njegovi ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu te šef obavještajnih službi Hakan Fidan.

Zanimljivo je to da će ovo biti prvi posjet Erdogana UAE-u u zadnjih deset godina. Naime, dvije zemlje nisu često bile na istoj strani kad je riječ o događanjima u regiji, naročito po pitanju potpore za Muslimansku braću. No, čini se da se nova stranica zaista okreće, a i više od toga - Zayed je za vrijeme posjete Ankari potvrdio kako će UAE investirati 10 milijardi USD u Tursku kojoj, u aktualnoj fiskalnoj krizi, će to svakako dobro doći.
 

Ne propustite