VELIKI ASTRO KALENDAR ZA DECEMBAR 2022: Ovih 7 datuma će vam okrenuti život naopačke, A OVOM ZNAKU ĆE BITI NAJGORE

Objavljeno:02.12.2021 - 13:25
A A A Times Arial

 

Otkrijte koji su to dani u decembru posebni i zašto

Datumi u posljednjem mjesecu u godini imaju posebnu važnost 

1.12. planeta Neptun kreće direktno i sve što nam je delovalo kao iluzija, sve što nismo mogli da otkrijemo i saznamo do kraja, sada ulazi u fazu istine. Ovo posebno se odnosi na vodene znakove. 

4.12. ovo je poseban datum jer pored Mladog Mjeseca u Strijelcu imamo i totalno pomračenje Sunca u Strijelcu.  Ovo je energija koja oslobađa i koja nam daje dobre uvide u sve ono što nas čeka u narednih šest mjeseci. Najbitnije je biti slobodan i potpuno samostalno posvetiti se svojim ciljevima. 

13.12. ovog datuma se dešavaju dva bitna događaja. Merkur ulazi u znak Jarca, a Mars ulazi u znak Strijelca. Ovo je jedna potpuno kontradiktorna energija. Naše misli i komunikacija će biti pod uticajem Saturna, bit ćemo skloni ćutanju i sopstvenoj tišini. S druge strane Mars u Strijelcu pokreće potrebu za avanturom i istraživanjem sopstvene budućnosti. Ovu energiju najviše osjećaju Jarčevi i Strelčevi. 

19.12. Hiron u Ovnu kreće direktno što donosi jednu novu energiju isceljenja i emotivnog ozdravljenja. Ovo se posebno odnosi na kardinalne znakove, Rakovi, Ovnovi, Vage i Jarčevi. Oni se suočavaju sa svojim najdubljim ranama i traumama da bi u 2022 godine ušli sa potpuno na ovom emotivnom energijom. 

19.12. Pun Mjesec u znaku Blizanaca donosi jednu konfuznu energiju jer je Merkur vladar ovog Mjeseca. Jake i snažne misli kulminiraju i ako ih ne kontrolišemo, može doći do ozbiljnih problema u ljubavnoj i poslovnoj komunikaciji. To će i te kako osjetiti Blizanci i Ribe. 

19.12. Venera u znaku Jarca kreće svoj retrogradni hod. Zbog uticaja vladara Saturna, ova Venera je zadužena za naše karmičke lekcije u ljubavi. Dogodice se povratak starih i bivših ljubavi, posebno gdje su odnosi ostali nedorečeni. 

21.12. Sunce ulazi u znak Jarca i počinje zvanično zima. Ovaj period u godini doživljavamo veoma svečano, okrećemo se sebi i svojim najbližima, svodimo račune za 2021 godinu. U ovom periodu najvažnije je da se usresredimo na sebe i svoj život i sve ono što će doći. 

23.12. mijenja se pozicija Severnog i Južnog Mjesečevog čvora poslije godinu dana. Sjeverni čvor prelazi u znak Bika, Južni čvor prelazi u znak Škorpije. U narednih godinu dana bavićemo se lekcijama kroz materijalnu i sek*ualnu stranu života. 

29.12. i najljepši događaj tokom decembra je ulazak planete Jupiter u znak Ribe. Jupiter u ovom znaku se oseća " kao svoj na svome " to znači da ulazimo u jedan mirniji period jako važno da vjerujemo u sebe, da radimo na svojoj duhovnosti i pronalaženju svog unutrašnjeg mira. 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!