Šarović: RS je postala "slučaj"

Objavljeno:01.12.2021 - 15:18
A A A Times Arial

Internacionalizacija krize u BiH s fokusom na Republiku Srpsku neće nam donijeti ništa dobro, naprotiv, postajemo sve više crna tačka koja se zaobilazi i mjesto gdje ne treba investirati i ulagati novac što će se snažno i dugoročno negativno odraziti na ekonomiju zemlje, poručio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

- O RS se dva dana razgovara na samitu NATO-a u Rigi, predmet smo pažnje nove njemačke Vlade uz već značajno i vidljivo prisustvo predstavnika američke administracije. Ako je nečija strategija da aktuelne teme i rastuću krizu guramo u pravcu međunarodnog arbitriranja loše ćemo proći i loša je to strategija po RS - poručio je Šarović.

On je poručio da je RS nažalost postala globalni slučaj i to je najgori mogući scenario koji nam se mogao desiti u rastućoj krizi u zemlji.

- Sve legitimne zahtjeve RS, a ima ih mnogo ukazujući i Inckovu odluku, Odluke Ustavnog suda BiH i druge trebamo usmjeriti kroz institucije i dati im puni legitimitet. A za početak smatram ključnim i nužnim za bilo kakav uspjeh da jedan čovjek prestane da govori i djeluje uime svih institucija, i uime Narodne skupštine, uime Vlade RS i predsjednika RS, svih poslanika i ministara u zajedničkim institucijama i u konačnom da govori sam uime cijele RS jer nam takvim ponašanjem nanosi samo štetu - zaključio je Šarović, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

Izvor:Avaz

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!