Nova tura razgovora u zgradi Delegacije Evropske unije: Stigli Konaković, Dunović i Kojović

Bosna i Hercegovina
Nova tura razgovora u zgradi Delegacije Evropske unije: Stigli Konaković, Dunović i Kojović
,

Otkako su u Bosnu i Hercegovinu ponovo stigli američki izaslanik za izbornu reformu Matthew Palmer i predstavnica Evropske unije Angelina Eichhorst neprestano traju razgovori s političkim opcijama u Bosni i Hercegovini.

S ciljem usaglašavanja izbornih reformi i osiguravanja podrške konačnom dogovoru u Parlamentu FBiH, u zgradu Delegacije EU su danas pristigli predstavnici iz nekoliko političkih stranaka u Federaciji BiH.

U zgradu su danas pristigli lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, zastupnik Naše stranke u državnom Parlamentu BiH Predrag Kojović, lideri SDP-a i SBB-a Nermin Nikšić i Fahrudin Radončić te delegacija DF-a, potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović i zastupnica u federalnom parlamentu Alma Kratina.

Ovo je samo jedan u nizu sastanaka koji su održani u rezidenciji američkog ambasadora i u zgradi EU u BiH, s obzirom na to da su u proteklim danima Palmer i Eichhorst, zajedno s ambasadorima Ericom Nelsonom i Johannom Sattlerom više puta primili lidera SDA Bakira Izetbegovića, HDZ-a Dragana Čovića, opozicione lidere, kao i lidere stranaka iz Republike Srpske.

Čini se da su međunarodni zvaničnici do sada uspjeli dogovoriti mjere izbornih reformi koje se odnose na transparentnost procesa.

Izvor:Klix

Ne propustite