LUKAŠENKO MEĐU MIGRANTIMA: "Ako želite krenuti dalje, krenite, mi vas nećemo sprečavati, pomoći ćemo vam da ostvarite svoj san!"

Svijet
LUKAŠENKO MEĐU MIGRANTIMA: "Ako želite krenuti dalje, krenite, mi vas nećemo sprečavati, pomoći ćemo vam da ostvarite svoj san!"
Krajem prošlog tjedna bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko odlučio se na nekonvencionalni potez u jeku aktualne migrantske krize na poljsko-bjeloruskoj granici - došao je tamo i održao govor među migrantima. Poručio im je kako ih njegova zemlja neće sprečavati u namjeri da krenu dalje prema zapadu te da će im, ako je moguće, i pomoći u tome. Okupljeni migranti, koji već danima i tjednima žive u iznimno teškim uvjetima, pozdravili su njegov stav.

Krajem prošlog tjedna bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko odlučio se na nekonvencionalni potez u jeku aktualne migrantske krize na poljsko-bjeloruskoj granici - došao je tamo i održao govor među migrantima. Poručio im je kako ih njegova zemlja neće sprečavati u namjeri da krenu dalje prema zapadu te da će im, ako je moguće, i pomoći u tome. Okupljeni migranti, koji već danima i tjednima žive u iznimno teškim uvjetima, pozdravili su njegov stav, piše Advance.hr.

Njegovo pojavljivanje na granici u petak prvi je put da je došao tamo otkako je aktualna kriza izbila. Poručio je migrantima kako mogu krenuti naprijed ili se mogu vratiti natrag, kako god žele. Jedna tinejdžerica iz Iraka mu je tad poručila kako se ne može vratiti natrag te kako može jedino krenuti naprijed prema Europi. On joj je odgovorio: "Mi ne samo da ćemo se nadati, mi ćemo raditi na tome da ostvarite svoj san!".

Lukašenko je također naglasio kako se nipošto neće primjenjivati sila. "Ako želite krenuti prema zapadu, mi vas nećemo sprečavati, ni tući vas. Na vama je. Krenite naprijed, krenite", poručio je Lukašenko te dobio pljesak od okupljenih.
 

Ne propustite