Ukrajinski ministar vanjskih poslova navodi kako će se Ukrajina, uz pomoć saveznika, od potencijalne ruske invazije braniti "svim raspoloživim sredstvima"

Svijet
Ukrajinski ministar vanjskih poslova navodi kako će se Ukrajina, uz pomoć saveznika, od potencijalne ruske invazije braniti "svim raspoloživim sredstvima"
Dmitrij Kuleba, ukrajinski ministar vanjskih poslova, poručio je kako su ukrajinske snage spremne koristiti sve raspoložive resurse za obranu od ruske invazije. Podsjetimo, iz Kijeva već danima tvrde kako su uvjereni da će uskoro uslijediti ruska vojna invazija, a takvog su stava i njihovi saveznici u Washingtonu. Kuleba je izjavu dao za vrijeme online diskusije u kojoj su sudjelovali predstavnici medija i think-tankova. Rekao je kako Kijev, zajedno s Parizom i Berlinom, i dalje stavlja naglasak na pregovore s ciljem rješavanja političke i diplomatske krize te izbjegavanje potencijalnog sukoba s Rusijom.

Dmitrij Kuleba, ukrajinski ministar vanjskih poslova, poručio je kako su ukrajinske snage spremne koristiti sve raspoložive resurse za obranu od ruske invazije. Podsjetimo, iz Kijeva već danima tvrde kako su uvjereni da će uskoro uslijediti ruska vojna invazija, a takvog su stava i njihovi saveznici u Washingtonu. Kuleba je izjavu dao za vrijeme online diskusije u kojoj su sudjelovali predstavnici medija i think-tankova. Rekao je kako Kijev, zajedno s Parizom i Berlinom, i dalje stavlja naglasak na pregovore s ciljem rješavanja političke i diplomatske krize te izbjegavanje potencijalnog sukoba s Rusijom., piše Advance.hr.

"Mi i naši saveznici trenutačno fokusiramo sav trud na odvraćanje Moskve od neprijateljskih poteza. U isto vrijeme nitko ne bi trebao sumnjati u to da će Ukrajina, ako bude napadnuta od strane Rusije, biti branjena svim raspoloživim sredstvima", poručio je Kuleba.

Njegov komentar dolazi u vrijeme dok se sve češće spominje rusko gomilanje vojske na ukrajinskim granicama, no iz Rusije oštro odbacuju optužbe da pripremaju vojnu invaziju te tvrde kako se ova napetost stvara s drugim ciljem - kako bi Kijev pokrenuo ofenzivu na Donbas.

Ne propustite