Zastupnik zatražio uključivanje parlamentarnih tijela u slučaj djevojčice Džene

Bosna i Hercegovina
 Zastupnik zatražio uključivanje parlamentarnih tijela u slučaj djevojčice Džene
.

Zastupnik Adnan Efendić traži da se odgovarajuća parlamentarna tijela, u potrazi za istinom, uključe u slučaj smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja koja je preminula nakon operacije koju medicinari kvalifikuju  rutinskom, izvedene u privatnoj polklinici u Sarajevu, a nakon što su se pojavile komplikacije poslije prve operacije urađene u javnoj bolnici u Zenici prije oko godinu dana.

Zastupnik Efendić pita zašto se parlamentarna tijela nisu dosad uključila u ovaj slučaj i je li uzrok šutnji to što su neki akteri ovog teškog događaja ugledni stranački pripadnici.

Efendićevo pitanje o slučaju djevojčice iz Kaknja, čija je smrt potresla javnost, podneseni su danas tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u okviru jednosatnog termina namijenjenog za zastupnička pitanja.

Prema dosadašnjoj ustaljenoj praksi, odgovori nadležnih na pitanja zastupnika dostavljaju se naknadno.

Djevojčica Džena Gadžun preminula je nedavno, a operisana je zbog urođenog spuštenog očnog kapka prije oko godinu dana u bolnici u Zenici, kada joj je ugrađeno plastično tijelo iznad oka na čelu.

Ista doktorica sudjelovala je i u nedavnoj operaciji urađenoj u privatnoj poliklinici u Sarajevu kada su se zabrinuti roditelji obratili zbog komplikacija na ranije operisanom mjestu.

Nekoliko dana po drugoj operaciji, malena Džena je, nažalost, izgubila život

Izvor:Radiosarajevo

Ne propustite