ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik: Sutra idem u Moskvu, sastat ću se sa Putinom

Objavljeno:29.11.2021 - 22:07
A A A Times Arial

Biran sam da branim interese srpskog naroda i Republike Srpske, a ne da budem kukavica, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući u emisiji  televizije RTRS Drugi ugao.

- Štitim interese onih koji su me birali, a interes Srpske i srpskog naroda je da se provodi Dejtonski mirovni sporazum i slovo Ustava Aneksa 4 Dejtonskog sporazuma. Mislim da je to legitimno - poručio je Dodik.

Naglasio je da diplomatskim aktivnostima sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i drugim saradnicima pokušavaju da razbiju stereotit koji se dugo zadržava u BiH o jednom, univerzalnom krivcu, i da objasne situaciju.

- I večeras je sa američkim i evropskim zvaničnicima razgovarano o tri teme koje se tiču imovine, nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika i Izbornog zakona, o tome kako prevazići neminovino pitanje odluke bivšeg visokog predstavnika i imovine kojom se bespravno bavio Ustavni sud BiH - istakao je Dodik.

Naveo je da sutra ujutro putuje za Moskvu.

- Ja ću se sresti s Putinom i zato idem tamo. I večeras je tamo bilo malo podsmijeha. Sva strategija Zapada je da ima neki maligni uticaj Rusije, oni imaju poguban uticaj ovdje poput Britanije, dijelom Amerike, sad vidimo da nećemo imati naklonost ni nove Njemačke vlade - rekao je Dodik.