FOHOW Centar Sarajevo | certifikovana terapija bioenergetske masaže

Aktuelno
FOHOW Centar Sarajevo | certifikovana terapija bioenergetske masaže
Zdravstvena ustanova ,,Master Fizikal” osnovana je 2018. godine  s ciljem pružanja usluga liječenja povreda i bolesti iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, sportske medicine, reumatologije, neurologije i konsultativnih pregleda iz oblasti neurohirurgije.

Zdravstvena ustanova ,,Master Fizikal” osnovana je 2018. godine  s ciljem pružanja usluga liječenja povreda i bolesti iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, sportske medicine, reumatologije, neurologije i konsultativnih pregleda iz oblasti neurohirurgije.

,,Master Fizikal” grupacija 2020.godine  predstavlja Fohow u našoj državi,  organizuje edukacije u svrhu osposobljavanja terapeuta za upotrebu Fohow BEM (Bioenergomasažera), te naredne godine otvara  Fohow centar.

Fohow je rusko-kineska međunarodna grupacija koja se bavi istraživanjem i proizvodnjom zdravstvenih pomagala koja se temelje na načelima kineskih tradicionalnih medicina. Proizvodi FOHOW Grupe su vrhunske kvalitete, izvanrednog učinka i prirodnih sastojaka.

Šta je BEM I po kom principu radi?

Prema temeljnoj teoriji tradicionalne kineske medicine o energetskim kanalima, stagnacija je prepreka u cirkulaciji Chi energije i uzrok je velikog broja bolesti. ,, Tamo gdje nema zagušenja, nema ni bola, a gdje postoji zagušenje, postoji bol.”

Energetski kanali su ljudske linije života koje se povezuju sa unutrašnjim organima i svim dijelovima tijela. U tradicionalnoj kineskoj medicini problemi s meridijanima smatraju se uzrokom bolesti. U skladu s tim, ključ ozdravljenja i očuvanja zdravlja je oslobađanje energetskih kanala.

Korištenje ove tehnike omogućuje vam brzo poboljšanje propusnosti meridijana i cirkulaciju krvi u cijelom tijelu, vraćanje ravnoteže u radu unutarnjih organa i razinu energije, zbog čega se postiže preventivni i zdravstveno-poboljšanje učinak .

BEM ( Bioenergomasažer ) je uređaj koji će učinkovito pomoći u poboljšanju općeg stanja tijela, spriječiti razvoj "tri hipera", riješiti se bolova, regulirati rad sustava unutarnjeg lučenja, poboljšati kvalitetu sna, poboljšati stanje kralježnice, povećati spolnu funkciju, usporiti proces starenja i postiže kozmetički učinak. Ova metoda ne zahtijeva tablete ili injekcije, bezbolna je i sigurna.

Uređaj se sastoji od glavne jedinice i posebnih rukavica. Uz pomoć posebnog terapeutskog učinka na energetske kanale i biološki aktivne tačke, oni se trenutno čiste i nadopunjuje izvorna Chi energija u njima. Neometana Chi cirkulacija poboljšava cirkulaciju krvi i povećava nivo bioenergije u tijelu, čime se obnavlja ravnoteža energije Yin-Yang i postiže opći preventivni učinak na zdravlje.

Glavne radnje Bioenergomasažera:

+ uklanjanje toksina, pročišćavanje krvi

+ poboljšana cirkulacija krvi

+ poboljšani metabolizam

+ povećanje stanične aktivnosti, jačanje imuniteta, samoizlječenje tijela

+ regulacija autonomnog živčanog sustava, poboljšanje kvalitete spavanja

+ uklanjanje edema, ublažavanje boli, jačanje kostiju i mišića

+ regulacija endokrinog sustava, kozmetički učinak, gubitak težine

+ oslobađanje energetskih kanala, uklanjanje krvnih ugrušaka i zastoj krvi

 

Šta se može postići jednim postupkom:

  • uklanjanje toksina patogenih faktora (vjetar, hladnoća, vlaga, vrućina)
  • ekvivalentno 10 masažnih sesija
  • ekvivalentno 45 minuta detoksikacije limfe
  • ekvivalentno 1 satu čišćenja energetskih kanala cijelog tijela
  • gubitak masti ekvivalentan je trčanju 6 kilometara
  • ekvivalentno tri postupka izbjeljivanja i vlaženja cijelog tijela
  • ekvivalentno 3-satnom unosu aniona
  • ekvivalentno 500 ponavljanja bench bench-a
  • ekvivalentno 36 miliona puta kretanju ćelija
  • ekvivalentno uklanjanju 4,1 grama toksina iz unutrašnjih organa

 

 

Fohow Centar Sarajevo nudi jedinstvenu ,certifikovanu terapiju bioenergomasaže u našem moderno opremljenom prostoru sa ljubaznim i profesionalnim osobljem. Mislite na sebe I svoje zdravlje I osjetite jedinstvenost zlatnih rukavica.

Ne propustite