DORUČAK ZA MRŠAVLJENJE: Kajgana uz OVAJ DODATAK topi kilograme, a DUŽE ĆETE BITI SITI

Porodica i zdravlje
DORUČAK ZA MRŠAVLJENJE: Kajgana uz OVAJ DODATAK topi kilograme, a DUŽE ĆETE BITI SITI
Doručak za mršavljenje trebalo bi da sadrži jaja i jedan neočekivani dodatak, kaže nutricionistkinja!

Doručak za mršavljenje trebalo bi da sadrži jaja i jedan neočekivani dodatak, kaže nutricionistkinja!

Ako pokušavate da skinete koji kilogram, nutricionisti imaju savete vezane za obroke koji će vam pomoći da ostvarite taj cilj!

Doručak je najvažniji obrok dana, a tokom njega trebalo bi da unesete namirnice koje će metabolizam pokrenuti na pravi način i omogućiti vam dugotrajan osećaj sitosti.

"Ako doručkujete jaja, postoje podaci koji ukazuju na to da ćete efikasnije gubiti kilograme. Dijelom je to zbog kvalitetnih proteina koje jaja sadrže, koji se sporije vare i duže daju osećaj sitosti", objasnila je nutricionistkinja Loren Manaker.

"Dodavanje crnog pasulja jajima daje ovom obroku još više proteina, ali i važnih vlakana koja takođe doprinose osećaju sitosti", dodala je ona.

Crni pasulj ima veoma visok sadržaj vlakana i proteina, bogat je vitaminima i mineralima, kao što su vitamin A, kalcijum, gvožđe i mangan. Takođe, ima visok nivo flavonida, koji posjeduju antioksidantne sposobnost, posebno anthocianin, a sadrži i neke omega-3 masne kiseline.

Crni pasulj može da poboljša funkcije nervnog sistema kroz obezbeđivanje potrebnih aminokiselina i molibdena. Crni pasulj ima mnogo vitamina i minerala, ali je primetno veća količina vitamina B9 ili folne kiseline.

Crni pasulj je odličan za regulisanje digestivnih problema jer sadrži neobično visok nivo proteina i vlakana za tako malo zrno, što ga čini “super hranom”.

Crni pasulj ima visoku koncentraciju rastvorljivih vlakana, koji dokazano pomažu u smanjenju nivoa lošeg holesterola u krvi.

Još jedna od koristi folne kiseline, koja se nalazi u tako visokim nivoima u crnom pasulju, je njena uloga u zaštiti djece u materici.

Novi.ba/Srbija Danas

Ne propustite