Vučić: Srbija se naoružava da je više niko ne bi mogao ponižavati

Objavljeno:28.11.2021 - 11:22
A A A Times Arial

Predsjednik Srbije i čelnik vladajuće stranke Aleksandar Vučić najavio je u subotu da se više neće kandidirati za predsjednika SNS-a i da će Srbija nabaviti novo oružje još brže nego neki u regiji kako je više niko ne bi ponižavao, prenosi Radio Sarajevo.

Na stranačkom skupu Srpske napredne stranke Vučić je pred više od 15.000 članova u Štark Areni rekao da će ostati na čelu SNS-a do parlamentarnih izbora 3. oktobra.

Najavio je da se na sljedećoj Skupštini SNS-a neće kandidirati za predsjednika Srbije istaknuvši da dok je SNS na vlasti, "vodit će samostalnu, neovisnu i suverenu politiku u interesu njenih građana".

"Pokušat ću da vas vodim u još jednu pobjedu, a od vas tražim da ona bude najuvjerljivija do sada", poručio je Vučić na skupu u povodu 13. godišnjice stranke, nazvanom "svečana akademija".

"Dok ste vi dolazili mirno, autobusima, neki drugi – kojih je višestruko manje – ponašali su se drugačije", rekao je Vučić, prenosi portal N1. 

Time se osvrnuo na današnju blokadu saobraćajnica koju su u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu i još nekoliko gradova Srbije proveli aktivisti ekoloških pokreta i udruženja građana protestujući protiv najavljenog otvaranja rudnika litija na području Jadra u zapadnoj Srbiji.

Srbija danas u svemu očekuje uspjeh, istaknuo je Vučić i ocijenio da će "kumulativno gledajući 2020. i 2021. Srbija biti zemlja s najvećim ekonomskim rastom u cijeloj Europi", što je propraćeno burnim pljeskom.

Srbija se "nalazi na europskom putu", dodao je Vučić.

Ali, Srbija "neće napustiti svoje prijatelje" niti se odreći "prijateljstva s Rusijom i Kinom", a niti će se te dvije zemlje odreći prijateljstva sa Srbijom, utvrdio je.

U povodu hrvatske kupovine francuskih aviona Rafale, Vučić je istaknuo da Srbija jača vojsku kako je više niko ne bi mogao ponižavati "kao devedesetih i dvijehiljaditih godina".

"A ovi koji misle da su najjači, a veoma su jaki, oni ne znaju, još ih nismo obavijestili da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo prije će stići nego to što su oni kupili i čime se hvale", rekao je Vučić.

Ponovio je svoje ranije poruke da se "više neće ponavljati Oluje, Bljeskovi i pogromi, bez obzira na sve pritiske".

  
 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!