ŽENE SU ŠIROM JUGOSLAVIJE UZDISALE ZA NJIM, a sada je ušao u 8. deceniju: Evo kako on danas izgleda, I DALJE IZGLEDA ODIČNO(FOTO)

Show
ŽENE SU ŠIROM JUGOSLAVIJE UZDISALE ZA NJIM, a sada je ušao u 8. deceniju: Evo kako on danas izgleda, I DALJE IZGLEDA ODIČNO(FOTO)
.

Pjevao je rame uz rame sa Kornelijem Kovačem, a mnogi komentarišu da je baš Zlatkov nešto specijalno što je Balkan mogao da doživi

Zlatko Pejaković, rođen u Osijeku, 29. avgust 1950, je hrvatski pjevač i kompozitor za kojim su žene širom Jugoslavije uzdisale i dalje nastupa, ali i odlično izgleda!

Pjevačku karijeru započinje 1967. godine u vokalno-instrumentalnim sastavima (popularni naziv VIS) „Lavine“, „Čarobnjaci“ i „Dinamiti“ . Godine 1970. postaje poznat široj publici kao pjevač VIS „Zlatni akordi“ sa svojom pjesmom „Čerge“ koja postaje hit u ondašnjoj SFRJ, a ostaje popularna i do današnjih dana. Godine 1971. sudjeluje u osnivanju rok grupe „Had“ ali vrlo kratko pjeva u njoj.

Godine 1971. pjeva u tada kultnoj rok operi „Isus Hristos Super Star“ u „Ateljeu 212“ koju je režirala Mira Trailović.

U periodu od 1971. do 1974. godine pjeva u Korni grupi koji period mnogi smatraju najuspješniji u njegovoj karijeri ali i najuspješniji period same grupe.

Poslije razlaza „Korni grupe“ nastavlja solističku karijeru kao pop-pjevač, a poslije 1990. i kao priznat pjevač „slavonskih popevki“. Postizao je značajne rezultate na festivalima zabavne muzike širom Jugoslavije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mark (@markswefin2)

Sarađivao je sa muzičarima i tekstopiscima kao što su Kornelije Kovač, Spomenka Kovač, Zrinko Tutić, Tonči Huljić i Marina Tucaković.

Nakon raspada Jugoslavije njego ime se nije toliko spominjalo u Srbiji, svoju karijeru je nastavio u Hrvatskoj, a iako u 8. deceniji Zlatko i dalje nastupa. 

Krajem prošle godine postao je deda kada je njegova kćerka Marija na svijet donela jednu djevojčicu. 

Dok mnogi njegovi kolege danas mogu samo da sanjaju o danima stare slave, Zlatko Pejaković, kaže, danas ima više energije i ambicije nego dok je bio mlađi. Jako puno planova je pred njim, ima još puno toga dati publici.

Ne propustite