KRAJ HUMANISTARNE AKCIJE

Građani pokazali humanost: Za Dženanu Sokolović prikupljeno 250 hiljada KM!

Objavljeno:25.11.2021 - 13:40
A A A Times Arial

Iz humanitarne organizacije Pomozi.ba potvrdili su kako je u roku dva dana za Dženanu Sokolović prikupljeno četvrt miliona KM.

"Više od 40 hiljada ljudi je učestvovalo u akciji, donirali su oko 250 hiljada KM putem poziva, uplata i preko naše platforme za donacije. Koliko srce imaju Bosanci i Hercegovci!", kažu iz Pomozi.ba.

Dodaju kako su prikupljena sredstva sasvim dovoljna da Dženani osiguraju mirnu budućnost, kao i da će, s obzirom da se radi o izuzetno velikoj svoti novca, prebacivanje raditi planski - kako Dženana više nikada ne bi bila prisiljena izaći na ulicu da prosi. Drugim riječima, Dženana i njena porodica dobijat će određenu svotu novca svaki mjesec, kako bi s tim sredstvima mogli platiti režije, hranu i sl.

"S obzirom na naša dosadašnja iskustva kada je u pitanju prikupljanje većih sredstava za neku porodicu, gdje smo se nagledali 'svega i svačega', odnosno različitih vrsta zloupotreba - razvili smo mehanizme kako spriječiti bilo kakav oblik zloupotrebe. Kada je u pitanju slučaj Dženane i njene porodice, naša prvobitna namjera bila je da joj olakšamo svakodnevnicu, a na osnovu prikupljenih sredstava slobodno možemo reći da je osigurana do kraja života", zaključno navode.