RASOL JE RIZNICA VITAMINA I PRAVI PRIRODNI ČISTAČ: Evo kako ga trebate piti ako želite DA POBOLJŠATE ZDRAVLJE

Zdrav život
RASOL JE RIZNICA VITAMINA I PRAVI PRIRODNI ČISTAČ: Evo kako ga trebate piti ako želite DA POBOLJŠATE ZDRAVLJE
Kiseli kupus prava je riznica vitamina C, ali nažalost, ne vole svi njegov ukus. Ipak, oni koji ga redovno jedu ili piju njegov sok, brzo će osetiti poboljšanje u organizmu.

Kiseli kupus prava je riznica vitamina C, ali nažalost, ne vole svi njegov ukus. Ipak, oni koji ga redovno jedu ili piju njegov sok, brzo će osetiti poboljšanje u organizmu, piše Lepa i srećna.

Bogat je dobrim bakterijama koje pomažu našem probavnom sistemu, a pored toga, rasol se koristi i kao prirodni lijek za arterosklerozu i visok pritisak, kao i za liječenje astme, reume, gihta i čira na želucu. Sada, kada počinje sezona slava, rasol će mnogima dobro poslužiti jer uklanja mamurluk, tako što nadoknađuje izgubljene elektrolite.

A pomaže i kod opstipacija jer poboljšava varenje i tako djeluje kao blagi laksativ. Ali ovdje, naravno, morate da vodite o količini soka od kiselog kupusa koju pijete, jer prevelika količina izaziva dijareju, 

Zbog toga ne treba uzimati više od jedne male čaše soka od kiselog kupusa.  Svako ko negativno reaguje na histamin takođe treba da konzumira sok sa oprezom ili da u potpunosti izbjegava kiseli kupus. Sva fermentisana hrana, uključujući kiseli kupus, sadrži histamin zato kod osoba koje su inetolerantne na njega može doći do mučnine, glavobolje i dijareje.  
 

Ne propustite