Tužne slike sa Bilinog polja: Ubrzo utakmica, a na tribinama manje od 700 navijača

Sport
Tužne slike sa Bilinog polja: Ubrzo utakmica, a na tribinama manje od 700 navijača
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za manje od sat vremena protiv Ukrajine igra posljednju utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a na zeničkom Stadionu “Bilino polje za sada se okupilo nešto manje 700 gledalaca.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za manje od sat vremena protiv Ukrajine igra posljednju utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a na zeničkom Stadionu “Bilino polje za sada se okupilo nešto manje 700 gledalaca, piše Fena.

Na sjevernoj tribini smještena je i manja gripa ukrajinskih navijača- za sada ih ima tek 50-ak, mada se, navodno, očekuje da će ih biti oko 200. Ukupno se očekuje da bi, do početka meča (20.45 sati), na tribinama zeničkog stadiona moglo biti najviše oko 1.000 gledalaca.

Oba selektora su odredili sastave, a bh. selektor Ivaylo Petev, kako je i najavljivao, priliku će dati igračima koji su manje igrali pa je gotovo potpuno izmijenio sastav koji je u subotu na istom stadionu poražen od Finske s 1:3, čime su “Zmajevi” izgubili sve izglede za plasman na drugo mjesto, koje vodi u baraž.

Osim povrijeđenih Edina Džeke i Asmira Kolašinca, u sastavu bh. tima večeras nema ni Miralema Pjanića, koji je protiv Finaca počeo meč s kapitenskom trakom na ruci, ali je pola sata prije kraja tog meča bio zamijenjen.

Petev se odlučio utakmicu početi u sljedećem sastavu: Vasilj- Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kovačević, Sušić- Prcić, Hadžiahmetović, Gojak- Stevanović, Demirović, Menalo.

Ukrajina će meč početi u sastavu: Buschan- Matvlyenko, Stepanenko, Zabarny- Sobol, Zinčenko, Malinovsky, Tymchyk- Tsyganbkov, Yaremchuk, Yarmolenko.

Glavni sudija je Španac Antonio Miguel Mateu Lahoz. Večeras još igraju, u istom terminu, Finska i Francuska. slobodan je Kazahstan. Tabela grupe D: Francuska 15, Finska 11, Ukrajina 9, BiH 7, Kazahstan 3 boda.

Ne propustite