U FINIŠU ISPUSTILE OGROMNU PREDNOST "Zmajice" na krilima briljantne Džons slavile protiv Belgije

Košarka
U FINIŠU ISPUSTILE OGROMNU PREDNOST "Zmajice" na krilima briljantne Džons slavile protiv Belgije
.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odlično je otvorila kvalifikacije za Eurobasket 2023. godine. "Zmajice" su u Skenderije slavile pobjedu protiv Belgije rezultatom 87:81.

Nakon nešto boljeg otvaranja utakmice Belgijanki, naša selekcija uzima stvari pod svoju kontrolu. Već do poluvremena je naš tim imao 12 poena prednosti. Briljirala je Džonkel Džons (Jonquel Jones) koja je do pauze imala 25 poena, a odlična podrška joj je bila Matea Tavić koja je za prve dvije četvrtine ubacila 14 poena.

Naša selekcija je u 29. minuti 25 poena prednosti (71:46). Sredinom posljednje dionice imali smo i +22 (87:65), a onda je uslijedila velika serija Belgijanki. Nešto manje od minut do kraja gostujuće košarkašice su došle na -8, ali su "Zmajice" uspjele zaustaviti gošće, te slaviti pobjedu.

Na kraju je fenomenalna Džons meč završila sa 44 poena, a zabilježila je i čak 22 skoka. U našim redovima se istakla Matea Tavić koja je do kraja ubacila 17 poena, dok su po šest dodale Nikolina Džebo, te Miljana Džombeta. 

U selekciji Belgije istakle su se Džuli Vanlo (Julie Vanloo) koja je imala 17 poena, a jedan manje dodala je Ema Miseman (Emma Meesseman), dok je 15 dodala Kijara Linskens (Kyara).

Podsjećamo, u ovoj grupi A su još selekcije Njemačke i Sjeverne Makedonije.

Ne propustite