GLAVNI ODBOR SNSD-A

Dodik: Srpska neće odustati od ustavnih prava; Odbacili smo građanski koncept

Objavljeno:28.10.2021 - 18:34
A A A Times Arial

Foto: RTRS

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska neće odustati od svojih ustavnih prava, te dodao da je Glavni odbor ove stranke na današnjoj sjednici odbacio građanski koncept uređenja BiH.

- O građanskom konceptu nema razgovora ni sada, niti u budućnosti. Ovakvo stanje je antidejtonsko, odbacili smo građanski koncept BiH, koji treba da predstavi Bošnjake kao dominantne, rekavši da možemo samo da se posvetimo Ustavu dok ne dogovorimo nešto drugo - izjavio je Dodik.

Naglasio je da će Narodna skušptina sredinom novembra održati posebnu sjednicu o vraćanju nadežnosti Srpske.

- Set zakona za to je spreman i treba da prođe međustranački dijalog. Vlada Srpske će nakon sjednice Narodne skupštine dodatno urediti pravni sistem nakon povratka nadležnosti koje su nam oduzete - rekao je Dodik.

Istakao je da u BiH treba da vlada Ustav, a ne stranci.

Dodik je dodao je da je Glavni odbor SNSD-a danas usvojio platformu koja će utvrditi put ove stranke i njenih predstavnika u procesu vraćanja u ustavnu i dejtonsku strukturu nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo BiH.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!